Goud voor Jetze van UWTC

Geplaatst op: 30 augustus 2021

Jetze Plat, lid van UWTC en woonachtig in Vrouwenakker,  heeft zondag een gouden medaille gewonnen bij de paralympische Spelen op het onderdeel triathlon. Hij was favoriet en wist dit ook waar te maken. Met ruim 2 minuten voorsprong kwam hij over de streep. Jetze hoopt komende dagen meer medailles binnen te slepen, want ook bij het handbiken doet hij mee aan het onderdeel tijdrit en wegwedstrijd.

Interclub
Een paar jeugdleden deden mee aan de interclub. Zaterdag 28 augustus was er een tijdrit bij HSV de Kampioen in Spaarnwoude. Tijdrijden is best een lastig onderdeel van het wielrennen, een strijd tegen jezelf en tegen de klok. Jytte Timmermans moest ongeveer 8.5 kilometer rijden en streed zich door een mooie vlakke race bij cat 5 naar de 3e plaats. En Kars van Hattem moest ongeveer 13.5 km rijden en hij werd 8e bij cat 7.

Op zondag was er interclub bij DTS in Zaandam. Bart Knook ging lekker van start bij cat 3-4 en hij reed een prima wedstrijd en wist als 17e te eindigen. Mike Knook kwam samen met Jytte Timmermans aan de start van categorie 5-6. Jytte werd 14e en Mike 23e.

Nieuwelingen
Vier nieuwelingen stonden zaterdag 28 augustus aan de start in de wielerronde van Zuidland.  Mike Derogee, Rens Grömmel, Lars Hopman en Ties Roode. Met ruim 80 deelnemers een groot startveld. De UWTC renners laten zich goed zien in deze koers. Mike en Rens zitten er aan het eind van de wedstrijd nog goed bij en als de bel gaat zijn er nog zo een 35 renners over in het peloton. Rens maakt er een mooie sprint van maar mist op enkele tiende van seconden het podium en wordt 5e. Mike rijdt naar een keurig nette 15e plek, Lars wordt 50e en Ties 57e.

Op zondag reden Mike en Rens in Groningen de Jan Plat ronde en ook hier deden ongeveer 80 nieuwelingen mee. Het werd een snelle koers want ze reden een gemiddelde van ongeveer 45 km/u. Er worden diverse pogingen gedaan om weg te rijden, maar geen ontsnapping is succesvol. Als er nog ongeveer 10 minuten gekoerst moet worden rijden er 3 renners weg en Mike weet er nog naar toe te komen en al snel hebben ze een gaatje. Er is enige verwarring als een ronde later al de bel gaat voor de laatste ronde. Maar de vier renners weten de kleine voorsprong vast te houden. Mike wordt 3e en Rens sprint zich naar de 7e plaats. De nieuwelingen van UWTC hebben zich weer goed laten zien dit weekend.

Ronde van Uithoorn
Zondag 5 september wordt er weer bij UWTC gekoerst, want de ronde van Uithoorn staat op het programma. Ook dit jaar wordt deze weer verreden op het clubparcours van UWTC op sportpark Randhoorn.  We verwachten ongeveer 200 deelnemers. Het programma: 10.30 uur veteranen 60+, 12.00 uur interclub cat 7-nieuwelingen, 13.30 uur sportklasse, 15.00 uur junioren en amateurs.

Laatst bewerkt op: 30 augustus 2021 12:15

Jetze Plat, lid van UWTC en woonachtig in Vrouwenakker,  heeft zondag een gouden medaille gewonnen bij de paralympische Spelen op het onderdeel triathlon. Hij was favoriet en wist dit ook waar te maken. Met ruim 2 minuten voorsprong kwam hij over de streep. Jetze hoopt komende dagen meer medailles binnen … Lees meer »