KDO 1 geeft kermisweekend extra glans met overwinning

Geplaatst op: 5 september 2011

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag, na zes weken voorbereiding, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Onder leiding van de nieuwe trainer Raymond de Jong werd in de oefenperiode de Regio Cup Argon gewonnen en plaatsten de Kwakelaars zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi. De start van de competitie betekende voor KDO een terugkeer in de vierde klasse. Na een eenjarig uitstapje in de derde klasse speelde KDO deze middag tegen een vertrouwde vierdeklasser Buitenveldert.

Trainer De Jong startte tegen Buitenveldert onder andere met nieuwkomer Ferdi Rademakers en de vanuit de jeugd overgekomen Matthijs van Rijn in de basis. In de eerste helft was KDO de bovenliggende partij en moest Buitenveldert meerdere malen aan de noodrem trekken om de Kwakelaars in bedwang te houden. Dit leidde tot enkele schandalige overtredingen, waaronder één op linksbuiten Rick Kruit, die op zeer grove wijze naar de grond werd gewerkt en de wedstrijd na 25 minuten noodgedwongen moest staken. In de 35e minuut was de maat ook vol bij de scheidsrechter en werd een Buitenveldertse middenvelder getrakteerd op een rode kaart, nadat hij linksback Erik Verbruggen moedwillig onderuitschopte. Tegen tien man kreeg KDO enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er nog niet.

In de tweede helft kreeg KDO meer ruimte om te voetballen en maakte daar gretig gebruik van.
Na een uur spelen leidde dit tot het felbegeerde openingsdoelpunt. Door een prima steekbal van middenvelder Timo Kas kwam Sven Vlasman vrij voor de keeper te staan, Vlasman aarzelde geen moment en schoot de bal onhoudbaar in de linkerbenedenhoek, 1-0. Na deze openingsgoal bleef KDO doordrukken en leek tien minuten later de wedstrijd definitief beslist te worden door opnieuw Sven Vlasman. Vlasman werd wederom vrij voor de keeper gezet en schoot de bal knap in de benedenhoek, 2-0. In de 80e minuut kwam Buitenveldert in één van haar spaarzame uitvallen onverwacht op 2-1, waardoor de spanning in het laatste gedeelte van de wedstrijd terugkwam.
Gelukkig bleef KDO knokken voor elke bal en was er na het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter reden tot vreugde.

Door de eerste driepunter in de competitie nestelen de Kwakelaars zich in de groep van zes ploegen die de volle buit pakten. Volgende week speelt KDO de altijd beladen burenruzie in Aalsmeer tegen RKAV. De Aalsmeerders verloren verrassend met 3-1 hun eerste wedstrijd tegen Ankaraspor.
De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen deze middag op veel Kwakelse steun!

KDO 2 verslaat RKDES 3 in openingsduel
Het tweede van KDO heeft haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen tegen het derde van RKDES. Nadat er midweeks met 4-1 van het tweede in de beker werd gewonnen, werd het derde van de Kudelstaarters ook getrakteerd op een nederlaag in De Kwakel. Na een 3-1 ruststand dankzij prachtige doelpunten van Elton Shehu (2x) en Patrick Schijff, kwam na de rust de spanning terug in de wedstrijd, maar de Kwakelaars hielden stand en pakten uiteindelijk drie zwaarbevochten punten. Aanstaande zondag speelt het tweede om 12:00 uur in Amsterdam tegen Sloterdijk 2.

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag, na zes weken voorbereiding, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Onder leiding van de nieuwe trainer Raymond de Jong werd in de oefenperiode de Regio Cup Argon gewonnen en plaatsten de Kwakelaars zich voor de tweede ronde van het … Lees meer »