Doelpuntenfestival bij Atlantis A1

Geplaatst op: 3 oktober 2011

In een waanzinnige wedstrijd heeft Atlantis A1 een nieuw record gevestigd door over de 20 doelpuntengrens heen te gaan. Nadat Atlantis / van Dam A 1 in de rust al voor stond met 12-8 werd er gefinisht bij 21-17. Complimenten waren zeker voor de tegenstander, het Zaandamse ZKC, dat ook bleef korfballen waardoor beide ploegen het talrijke publiek konden trakteren op een wervelende korfbalwedstrijd. Het duel tussen de nummer drie en vier van de ranglijst gaat de boeken in als de wedstrijd met "de meest gescoorde doelpunten in 1 wedstrijd". In de basisopstelling één wijziging, Maarten Helsloot nam de plaats in van Timo Jongerling. Atlantis A1/Van Dam nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en er stond al snel 4-0 op het scorebord. ZKC liet zien dat het niet voor niets op de vierde plaats stond en verkleinde de achterstand tot 4-2.

Zo ging dat de gehele eerste helft door; Atlantis steeds op een verschil van drie tot vier doelpunten en een er achteraanrennend ZKC dat maar niet dichterbij kwam. Heel even dachten de bezoekers aan te kunnen klampen bij een stand van 6-5 en 7-6 maar Atlantis herpakte zich en ging de rust in met een 12-8 voorsprong.

De rust werd gebruikt om het team te complimenteren voor het goede spel en er werd al gefluisterd dat het misschien mogelijk was om de 20 doelpunten te halen. De tweede helft werd een kopie van de eerste helft: beide ploegen maakten er een ware korfbalshow van. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere, alle facetten die bij het korfbal horen waren deze middag te zien: one-handers, doorloopballen, afstandschoten, omdraaiballen en felle maar sportieve duels bij de korf.

Bij een stand van 17-14 was het tijd voor vers bloed. Timo Jongerling verving de uitstekend spelende Maarten, Lars van Walraven nam de plek in van Robin van 't Schip, die al een helft had meegespeeld met het tweede seniorenteam en Britt Vermolen kwam op de plek van Eva Haspels die haar invalbeurt direct bekroonde met een doelpunt. Felicitaties van de vele toeschouwers aan het team voor deze schitterende overwinning waardoor Atlantis A 1 blijft meedoen in de strijd om de eerste plek in de landelijke eerste klasse.

Doelpuntenmakers: Jeroen Korver (6x), Goof van Straaten (5x), Maarten Helsloot (3x), Sharon Moen (2x), Sophia van der Horst, Eva Haspels, Timo Jongerling, Britt Vermolen en Ciska Taal allen 1x.
Zaterdag 8 oktober staat het duel tussen runner up (Atlantis, als meest scorende ploeg) en koploper (Victum als minst doorlatende ploeg) op het programma. Aanvang 12.30 uur op het sportpark aan de Hoofdweg in Mijdrecht
8. Korbis A1 5-3

In een waanzinnige wedstrijd heeft Atlantis A1 een nieuw record gevestigd door over de 20 doelpuntengrens heen te gaan. Nadat Atlantis / van Dam A 1 in de rust al voor stond met 12-8 werd er gefinisht bij 21-17. Complimenten waren zeker voor de tegenstander, het Zaandamse ZKC, dat ook … Lees meer »