Strijdend Argon pakt volle buit

Geplaatst op: 21 november 2011

De basis van het spelen van een wedstrijd is inzet en strijdlust, en dat werd door Argon bij de wedstrijd tegen JVC Cuijk heel goed begrepen. Onder moeilijke omstandigheden (van een doel naar het andere kijken leverde veel wazige beelden en weinig overzicht op) werd de strijd aangegaan en in de openingsfase waren de mogelijkheden dan wel niet groot in aantal, maar in ieder geval wel in het voordeel van Argon, dat deze middag in een gewijzigde opstelling aantrad: trainer Jimmy Simons had in aanvallend opzicht de voorkeur gegeven aan Dion Gerritsen en Samir Jebbar, terwijl Erik Mulder vanuit de defensie een linie opschoof. Dit betekende een plek op de reservebank voor Brayton Biekman, Joshua Patrick en Vincent Verheul.
Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Nicolai Verbiest, hij kopte na 5 minuten naast na een hoekschop, daarna werd de doorbrekende Patrick Lokken net voor de achterlijn toch de bal ontfutseld, maar na een ruim kwartier kwam toch de openingstreffer op het bord. Na een hoekschop van Kevin van Essen bokste doelman Tinus de bal uit zijn strafschopgebied, maar de bal werd door Erik Mulder opgevangen en direct weer ingeschoten, waar Patrick Lokken op 3 meter voor de doellijn attent was en de doelman en een op de lijn achtergebleven verdediger met een schuiver wist te passeren, 1-0. Halverwege de eerste helft was er het eerste gevaar van de gasten, toen Koen vanaf de rechtervleugel uit kon halen, maar zijn inzet werd bekwaam gekeerd door Maxime Singels. Twee minuten later was het inmiddels bekende pechduiveltje weer eens te bewonderen aan de Hoofdweg, want terwijl doelman Tinus al geslagen was door de inzet van ruim 20 meter van Kevin van Essen na een vrije trap, keerde de paal de inzet en bleef de voorsprong van Argon minimaal.
In het tweede deel van deze helft kwamen de bezoekers wat vaker tot gevaar en dat leverde enkele gevaarlijke momenten op. Jocelino de Sa, deze middag centraal in de verdediging geposteerd, wist een gevaarlijke situatie na een voorzet van links net op tijd te bezweren, terwijl Maxime Singels goed reageerde op inzetten van Meeuwsen en van Mourik. Tussendoor testte Nicolai Verbiest doelman Tinus met een indraaiende vrije trap, die door de doelman bij de tweede paal werd gered en mikte Patrick Lokken voorlangs, toen hij (overigens in buitenspelpositie aangespeeld) allen richting doelman mocht gaan. Na de rust, die wat langer als gebruikelijk duurde omdat assistent Hendriks vanwege een hamstringblessure niet verder kon en zijn taak over moest dragen aan de als toeschouwer aanwezig zijnde scheidsrechter Roeleveld, werd het voetballende deel meer en meer overheerst door de strijd, die geleverd werd. Dit leverde weliswaar een rommelig spelbeeld op, de spanning vanwege de kleine score vergoedde veel. Veel kansen waren er tot aan de slotfase niet te noteren, pas in die laatste minuten kregen de toeschouwers, voor zover mogelijk, nog wat te zien. Een soloactie van Schouten in minuut 84 leek de gelijkmaker op te kunnen leveren, maar zijn schot van buiten het strafschopgebied werd door Maxime Singels tegen de lat geduwd, waarna de kopbal in de rebound van invaller Junquera ook een prooi werd van de doelman. Omdat de gasten meer en meer de aanval zochten, viel er in verdedigend opzicht natuurlijk ruimte en in de blessuretijd brak hen dat op. Aanvoerder Kevin van Essen brak op links uit en met een fraaie pass buitenkantje rechtervoet werd de bal precies in de loop gespeeld van de tien minuten in het veld staande Ibrahim el Ahmadi. Deze toonde zich alleen tegenover doelman Tinus uiterst koel en met een schuiver in de uiterste hoek werd de wedstrijd beslist, 2-0. De koek was echter nog niet op, want in de volgende minuut was er de volgende messcherpe uitbraak: Ibrahim el Ahmadi vond de diepgaande Joey van Ede (ook al invaller), doelman Tinus kon diens inzet alleen maar naar de zijkant verlengen, waar de inlopende Patrick Lokken zijn meer dan goede wedstrijd bekroonde met een tweede treffer, 3-0. Kort hierna volgde het laatste fluitsignaal en een ontlading binnen en buiten de lijnen, waar een ieder genoot van het feit, dat het hardwerkende team van trainer Jimmy Simons ditmaal eens de volle buit binnen had weten te slepen. Een buit, die er in ieder geval voor zorgde, dat de aansluiting met de onderkant van het linkerrijtje tot stand werd gebracht.

De basis van het spelen van een wedstrijd is inzet en strijdlust, en dat werd door Argon bij de wedstrijd tegen JVC Cuijk heel goed begrepen. Onder moeilijke omstandigheden (van een doel naar het andere kijken leverde veel wazige beelden en weinig overzicht op) werd de strijd aangegaan en in … Lees meer »