Argon verliest van UNA

Geplaatst op: 4 december 2011

De uitwedstrijd in Zeelst tegen UNA heeft Argon niet de zo broodnodige drie punten opgeleverd. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen kwam het team knap op voorsprong, maar moest deze snel weer afstaan. In de blessuretijd moest trainer Jimmy Simons toezien dat zijn spelers helemaal met lege handen achterbleven: 4-3.
Argon startte niet goed op het lastig te bespelen kunstgras van UNA, maar kreeg wel de eerste goede kans toen Joshua Patrick Samir Jebbar aanspeelde, maar de centrale middenvelder schoot te gehaast en zag zijn schot ver over vliegen. Vlak na die mogelijkheid van Jebbar kreeg Laudier Curiël namens UNA de uitgelezen mogelijkheid de score te openen toen hij een voorzet kreeg vanaf rechts maar naast het doel van Singels kopte.
In de 17de minuut weet UNA dan toch de score te openen toen Maxime Singels in het Argon doel niet handelend optrad, maar in eerste instantie de bal verwerkt ziet door de verdediging. De bal verdwijnt niet uit het strafschopgebied van Argon en de inzet van Frank Kuppens betekende de 1-0.
Argon zat op dat moment in een lastige fase en had snel na de 1-0 tegen een marge van twee aan kunnen kijken toen Maxime Singels met een geweldige reflex de volley van Randy van Heijnsbergen uit zijn doel wist te houden. Een moment dat Argon wel wakker leek te maken, want een aantal spelers lieten zich verbaal nadrukkelijk gelden en wisten het team met veel inzet naar een hoger niveau te brengen.
Vlak daarna, rond de 20e minuut een bijna identieke situatie toen een lange bal van de zeer gedreven captain Van Essen door Patrick Lokken ineens op de schoen genomen werd maar zijn inzet gekeerd werd door doelman Rick van den Oever.
In de 35ste minuut komt Argon op gelijke hoogte met UNA toen Joshua Patrick een voorzet van Patrick Lokken niet tot doelpunt kon promoveren maar zijn ploegmaat Van Essen dat wel zag doen. Met een droge knal in de lange hoek scoorde hij de gelijkmaker: 1-1.
Argon had zomaar met een achterstand kunnen gaan rusten toen UNA- spits Rinse Wiekema een uitgelezen mogelijkheid kreeg, maar zijn schoen niet goed achter de bal kreeg en de kans verloren zag gaan.
Na de rust kwam UNA snel op voorsprong toen Maxime Singels weer twijfelde bij een hoge bal, Nicolai Verbiest de bal niet lekker weg wist te koppen en de vallende bal door Niek van Boekel tegen de touwen werd gewerkt: 2-1.
Nadat Patrick Lokken voor Argon en Wiekema en Boogers voor UNA (weer geweldige reddingen Singels) niet tot scoren wisten te komen, kon Argon dat uiteindelijk wel. Joshua Patrick zette goed door op rechts, wist voor te zetten op Lokken die ouderwets doeltreffend was: 2-2. Een gelijkmaker die de opmars werd voor een spetterende laatste twintig minuten.
Want vijf minuten maakte Brayton Biekman op schitterende wijze de 2-3. De ingevallen spits komt aan de linkerkant van de zestien meter in de positie een voorzet of hard schot af te leveren maar besluit met een geweldige stiftbal sluitpost Van den Oever de gang naar het net te laten maken.
Argon weet de voorspong veel te kort vast te houden, want al in de 77e minuut wordt een harde kopbal na een voorzet vanaf de rechterkant Singels te machtig: 3-3.
Het veerkrachtige Argon weet echter geen punt uit het vuur te slepen. Na een slotfase met kansen voor beide teams pakt UNA in extremis de drie punten. Een counter van UNA kan door Jocelino de Sa alleen beëindigd worden door een overtreding in de zestien meter. Max van Kollenburg schiet UNA naar de 4-3 en laat Argon beduusd achter.
Een keiharde les voor Argon onder de rook van Eindhoven dus, zonde dat de ploeg die zo lastig tot scoren komt niet genoeg had aan drie doelpunten vandaag. Volgende week wacht VVSB, de ploeg die vandaag zo verrassend van Achilles won.

De uitwedstrijd in Zeelst tegen UNA heeft Argon niet de zo broodnodige drie punten opgeleverd. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen kwam het team knap op voorsprong, maar moest deze snel weer afstaan. In de blessuretijd moest trainer Jimmy Simons toezien dat zijn spelers helemaal met lege handen … Lees meer »