De Vinken mist aansluiting

Geplaatst op: 11 december 2011

Het zat De Vinken net niet mee afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Weidevogels. Dat de verschillen in de poule 2H van de tweede klasse erg klein zijn bleek ook deze wedstrijd wel. In feite waren de bezoekers niet echt sterker dan de sterk partij leverende ABN-AMRO ploeg. Pas in de laatste minuten kon het Bleiswijkse Weidevogels de ongemeen spannende strijd in eigen voordeel beslissen: 18-20.

Topschema
Het begin van de wedstrijd was weer overweldigend. Na het voorstellen van de teams, inclusief het jeugdteam van de week: de E2 schoten beide teams zeer verdienstelijk uit de startblokken.
De eerste drie minuten scoorden beide partijen in een schema wat een eindstand van 60-60 zou opleveren. De 0-1 werd direct door Peter Koeleman genivelleerd, maar ook de 2-1 van Joyce Kroon stond slechts enkele seconden op het storingsgevoelige scorebord. Ook de doorloopbal van Mariska Meulstee werd direct van afstand weggepoetst: 3-3.
Daarna ging het scoringstempo iets omlaag. Het speltempo evenwel bleef van hoog niveau. De sterk spelende Kelvin Hoogeboom knalde eerst van afstand 4-3 door het plastic, waarna hij ook nog de door Silvia Oussoren meegekregen strafworp verzilverde: 5-3. De Vinken bleef het voortouw nemen. Na de 5-4 was het Mariska Meulstee die 6-4 maakte en op 6-5 voltooide Hoogeboom een glaszuivere hattrick.
Er werd hard gewerkt en met fel spel wist De Vinken de koplopers aardig in de tang te houden. Op 7-6 mocht Peter Kooijman de door Mariska Meulstee meegekregen stip in een treffer omzetten. Een uitwijkbal van Weidevogels kreeg het enig juiste antwoord van Rudy Oussoren: 9-7. Helaas voor de thuisploeg kon Bleiswijk nog voor rust gelijk komen en na een gemiste Vinkeveense strafworp zelfs op slag van rust de eerste voorsprong nemen: 9-10 ruststand.

Net niet
In de tweede helft zwoegden de Vinkeveners steeds net achter de tegenstander aan. Binnen twee minuten was er weer vier maal gescoord. Een uitwijkbal van Peter Koeleman en een fraaie afstandstreffer van Joyce Kroon deden de Bleiswijkse tegentreffers teniet. Toch zouden de bezoekers langzaam meer grip op de stand krijgen. Waar de thuisploeg zich verloor in jammerlijk gemiste kansen, was Weidevogels, vooral door een paar bijzonder goed scorende dames, in staat verder uit te lopen: 12-16 halverwege de tweede helft.
Maar de thuisploeg gaf het publiek volop reden er nog eens goed voor te gaan zitten. De taaie Vinkenploeg toonde enorme veerkracht en onder aanvoering van de overigens ook uitstekend verdedigende Melanie Kroon kwam de ABN-AMRO ploeg weer helemaal terug. Eerste knalde Melanie van afstand raak om kort daarna ook nog haar tegenstandster met een doorloopbal te verschalken. Kelvin Hoogeboom bracht De Vinken weer naast de bezoekers. Eerst vanaf de stip en daarna van afstand zorgde de lange Mijdrechtenaar voor 16-16.
De snelle tegenscore van Weidevogels werd nog weer door een doorloper van Peter Koeleman weggewerkt. Maar daarna moest De Vinken met lede ogen aanzien dat de trefzekerheid van de Weidevogeldames net even te groot was. Op 17-20 had de sneller dan haar eigen schaduw schietende Mariska Meulstee nog wel het laatste woord, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Van der Spek blies op 18-20 voor het eindsignaal. De Vinken kreeg hierdoor net niet waar het gezien de vertoonde inzet recht op had en men zal volgende week alles uit de kast moeten halen om niet verder weg te zakken.

Door dit resultaat nestelt De Vinken zich namelijk op plaats 5 tussen de groep van het rechterrijtje. Met name de toch wel verrassende winst van lantaarndrager Thor op Vriendenschaar geeft aan, dat de uitwedstrijd komende zaterdag tegen de nummer 6 Fluks in Noordwijk cruciaal is om tevreden het nieuwe jaar in te kunnen stappen.

Op de foto: De Vinken 1 met Team van de week de E2, v.l.n.r.:
aanvoerder Peter Kooijman met Bente Claassen, Mariska Meulstee met Maxime Müller, Rudy Oussoren met Bud van der Vliet, Silvia Oussoren met Ditte Claassen, Peter Koeleman met Wessel Stoof, Melanie Kroon met Nigel van Asselen, Kelvin Hoogeboom en Joyce Kroon.

Het zat De Vinken net niet mee afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Weidevogels. Dat de verschillen in de poule 2H van de tweede klasse erg klein zijn bleek ook deze wedstrijd wel. In feite waren de bezoekers niet echt sterker dan de sterk partij leverende ABN-AMRO ploeg. Pas … Lees meer »