Sensationele zege voor Atlantis A1

Geplaatst op: 12 december 2011

De cijfers vooraf logen er niet om bij de wedstrijd Avanti - Atlantis A1. Na vier gespeelde competitieronden was Avanti de ongeslagen koploper en Atlantis nog steeds zonder punten. Echter, de ploeg uit Pijnacker scoorde in die vier duels slechts 42 keer, terwijl Atlantis al 57 keer de korf wist te vinden. Met deze insteek begon Atlantis A1/Van Dam op zaterdag 10 december vol vertrouwen aan de wedstrijd.

De eerste tien minuten was het aftasten. Atlantis kreeg verrassend veel kansen en was totaal niet onder indruk van wat de ploeg uit Pijnacker liet zien. Het was nota bene Atlantis dat het spel dicteerde, maar nog niet doeltreffend was. Het eerste doelpunt werd pas gescoord in de twaalfde minuut en kwam uit handen van Jeroen Korver. Hij verdubbelde vervolgens de score door een aan hem toegekende strafworp te benutten. Avanti was dit niet gewend: een achterstand in eigen hal. Het thuispubliek liet van zich horen en dat gaf de ploeg vleugels. De 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 5-2 voorsprong. Met een prachtig afstandsschot van Sharon Moen knokte Atlantis zich terug. Vlak voor rust bracht Jeroen de stand op 5-4 en zo bleef de wedstrijd spannend.

In de rust waren de coaches en spelers ervan overtuigd dat deze ploeg verslagen kon worden. Verdedigend zat het goed in elkaar: het spelletje van Avanti was redelijk doorzichtig. Enig minpuntje bij Atlantis was het missen van de vele kansen.

De ploeg was scherp, geladen en het geloofde in een stunt. Jeroen benutte de kans onder de korf nu wel en beide ploegen stonden weer naast elkaar. Nog eenmaal kwam Avanti op een 6-5 voorsprong, maar een strafworp van Goof van Straaten, verkregen door Megan van Aken, betekende 6-6. De wedstrijd werd van Avantizijde wat harder en gemener waarbij Jeroen het mikpunt was. De uitstekend fluitende scheidsrechter Bijl kon niets anders doen dan een strafworp geven. Jeroen liet zich niet intimideren en scoorde de 6-7. Avanti trok alle registers open en er werden nieuwe spelers ingezet. Nog eenmaal wist de ploeg naast Atlantis te komen. Met twee fraaie afstandsschoten van Maarten Helsloot werd het 7-9. Het werd vervolgens 8-9 en Avanti had nog hoop op een goede afloop. Maar met drie treffers op rij van Jeroen, Sharon en Megan schoot Atlantis zich naar een 8-12 voorsprong en het verweer van Avanti was gebroken. Avanti bracht de eindstand uiteindelijk op 9-12.

Complimenten waren er zeker voor Sophia van der Horst die de beste dame van Avanti volledig aan banden legde, Ciska Taal die vele duels met haar tegenstandster onder de korf won en Lars van Walraven die de snelste speler van het veld keurig in bedwang hield. Dit was een teamprestatie vanjewelste. De beide coaches Marijke Pauw en Arie Zaal waren onder indruk van het getoonde spel en de inzet van de gehele ploeg inclusief de beide reserves Eva Haspels en Timo Jongerling.

De volgende wedstrijd is op 17 december. Dan speelt Atlantis A1 haar laatste wedstrijd in 2011 thuis in sporthal de Phoenix tegen Valto A1. Aanvang is 14.30 uur.

De cijfers vooraf logen er niet om bij de wedstrijd Avanti - Atlantis A1. Na vier gespeelde competitieronden was Avanti de ongeslagen koploper en Atlantis nog steeds zonder punten. Echter, de ploeg uit Pijnacker scoorde in die vier duels slechts 42 keer, terwijl Atlantis al 57 keer de korf wist … Lees meer »