Qui Vive Heren 1 krijgt te weinig tegen Groningen

Geplaatst op: 4 december 2006
Afgelopen zondag stond de wedstrijd op het programma tussen de 2 nieuwe ploegen in de overgangsklasse, tevens de eerste wedstrijd van de returnronde.

Qui Vive startte sterk tegen de ploeg uit het noorden en kreeg al snel een goede kans die helaas niet werd benut. Ook Groningen kreeg een kans maar wist deze evenals als Qui Vive niet te verzilveren. Groningen zakte hierna in, probeerde via hoge ballen hun spitsen te bereiken en liet Qui Vive het spel maken. Een goede aanval van Qui Vive werd niet goed verdedigd door Groningen wat resulteerde in een strafcorner. De strafcorner werd niet goed gestopt, dus werd de bal buiten de cirkel gebracht waarna Stephan Schrauwers de cirkel in kon lopen en hoog kon afronden. Helaas was de scheidsrechter een andere mening toegedaan: de bal was geen 5 meter buiten cirkel geweest en werd dus onterecht afgebeurd. Vlak voor rust scoorde Groningen dan toch de 0-1 door de rebound van de keeper succesvol af te ronden.

Na rust ging Qui Vive nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor ook een paar goede kansen. Echter, het was Groningen dat scoorde uit een fraaie strafcorner, onhoudbaar voor de keeper van Qui Vive: 0-2. Qui Vive toonde direct hierna nog wel zijn veerkracht en zorgde 5 minuten later voor de 1-2: En snelle aanval via Tim van den Aakster werd goed afgemaakt door een tip in van Stephen Everts. Na deze goal voerde Qui Vive de druk op Groningen op en probeerde via snelle counters kansen te creëren. Qui Vive kreeg nog een paar goede kansen, waaronder enkele strafconers, maar door goed Gronings keeperswerk en nét de weinig geluk leverde deze niks op.

Door deze uitslag heeft Qui Vive er nog niet voor gezorgd dat ze hun doelstelling (behoud in de overgangsklasse) kunnen waarmaken. Volgende week gaan de mannen uit Uithoorn op bezoek bij Breda om daar weer de volle 3 punten binnen te gaan halen.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd op het programma tussen de 2 nieuwe ploegen in de overgangsklasse, tevens de eerste wedstrijd van de returnronde. Qui Vive startte sterk tegen de ploeg uit het noorden en kreeg al snel een goede kans die helaas niet werd benut. Ook Groningen kreeg een kans … Lees meer »