CSW vrouwen doen zichzelf tekort

Geplaatst op: 24 september 2007
Het loopt nog niet zoals het moet bij het eerste vrouwenelftal van CSW . Voor de derde keer in successie had het team van Kors Pennin een redelijk goede start, waarin met aanvallend voetbal de tegenstander –in dit geval Smerdiek uit Sint Maartensdijk- op eigen helft werd vastgezet. Ook in dit geval resulteerde dat in een voorsprong, maar ook nu leidde dat niet tot een zelfverzekerd CSW, dat de tegenstander naar een onoverbrugbare achterstand kon spelen.

In tegendeel, slechts twee keer verscheen de aanvalslinie van de Zeeuwse ploeg met enige dreiging voor het doel van Isabella Koenen in de eerste helft en in beide gevallen leidde dit via persoonlijke fouten tot een treffer. Pas in de tweede helft kon een tegen zichzelf spelend CSW dit nog enigszins repareren, maar zelfs deze gelijkmaker kon uiteindelijk toch niet verhullen, dat CSW mentaal nog niet optimaal is en zichzelf door een paar beslissende fouten de das om had gedaan.

Al snel werd duidelijk, dat er voor CSW wat te halen was tegen Smerdiek. Vanaf de aftrap hielden de roodblauwen hun tegenstander vastgepind op eigen helft en ook de kansen kwamen al snel. Linda van Beek mikte de bal uit een vrije trap centimeters naast de kruising en bij schoten van Saskia Vis en Jessica Könst stond er nog een tegenstander in de weg. In de zeventiende minuut was het dan toch wel raak; na een corner van Linda van Beek schoot in tweede instantie Saskia Vis de bevrijdende treffer binnen.

Toch bracht deze voorsprong niet de benodigde rust in de CSW gelederen, het spel oogde gehaast en te vaak was er balverlies. Toch was niet dat de reden van het feit, dat Smerdiek weer in de wedstrijd kon komen. Uit het niets kwamen de bezoekers bij een aanval over rechts door ongeconcentreerd verdedigen van CSW op gelijke hoogte. Toen even later CSW keepster Isabella Koenen de bal niet kon vasthouden keek de thuisclub volkomen onnodig tegen een 1-2 achterstand aan.

Na de hervatting kon CSW hardwerkend nog wel een licht overwicht op de mat leggen, maar het spel was te verkrampt en onzeker om goed en doeltreffend te kunnen zijn. Centrumspits Nelleke Vrielink was met twee schoten tegen de paal ongelukkig in de afwerking, maar smaakte nog wel het genoegen om na een vrije trap van Saskia Vis de gelijkmaker tegen de touwen te werken.

Ook Smerdiek kwam in de tweede helft nog een paar keer dreigend voor het doel van Isabella Koenen, maar zij zochten het doel steeds wat te hoog. Bij CSW heeft Kors Pennin nog het nodige werk om de ploeg mentaal sterker en effectiever te laten voetballen.

Het loopt nog niet zoals het moet bij het eerste vrouwenelftal van CSW . Voor de derde keer in successie had het team van Kors Pennin een redelijk goede start, waarin met aanvallend voetbal de tegenstander –in dit geval Smerdiek uit Sint Maartensdijk- op eigen helft werd vastgezet. Ook in … Lees meer »