Vicotrie voor Vinken in familiefeestje

Geplaatst op: 8 oktober 2007

Gevarieerd spel
Dirk van der Vliet, Vinken’s bevlogen trainer-coach, concludeerde na afloop dat zijn team met recht de punten in huis gehouden had. “Als het in de aanval even niet direct tot resultaat kwam bleven de spelers rustig zoeken naar de mogelijkheden. Desnoods weer even helemaal opnieuw de aanval opzetten en zo blijvend druk geven. Je zag ook dat ze in zich zelf geloofden. SDO was de eerste helft duidelijk aan het zoeken. Nee, we hebben het prima uitgespeeld zo.”

Familieduel
Na de eerste tegenstootjes van de Kamerikkers hervond de Vinken acht zich vrij snel. Onder aanvoering van captain Arjan Kroon en topscoorster Charita Hazeleger bouwde de thuisploeg langzaam maar zeker aan een solide voorsprong. Vlak voor rust maakte Angela Sloesarwij van afstand 8-6, niet lang daarna scoorde haar levenspartner Peter Kooijman 9-6. In het zelfde vak speelde bij SDO zus Sabrina Kooijman, die met lede ogen moest aanzien dat haar oude club in deze wedstrijd het initiatief nam.

Ruime voorsprong
In de tweede helft waren het opnieuw Charita Hazeleger en Arjan Kroon die de voorsprong van De Vinken verder uitbouwden: 11-6. Na een tegenscore van de bezoekers zorgde niet veel later Mariska Meulstee vanuit een vrije bal voor weer een vijfpunten marge. Zo leek gaandeweg de tweede helft de strijd eigenlijk al gestreden. Toch gaf SDO zich nog niet gewonnen.

Op 13-10 leek het familiefeestje helemaal compleet toen ook Miranda Meulstee haar speelminuten kreeg in de hoofdmacht van SDO. Het pleit werd evenwel beslecht door Susanne de Wit die op 13-11 twee maal succesvol was.

De bezoekers drongen nog wel aan en kwamen opnieuw terug tot twee punten, maar De Vinken zou in de resterende tijd geen grotere averij meer oplopen. Eindstand 15-13.

De scores voor De Vinken waren van Arjan Kroon (6x), Charita Hazeleger, Susanne de Wit en Pascal Kroon (ieder 2x), Angela Sloesarwij, Mariska Meulstee en Peter Kooijman (ieder 1x).

Komende zaterdag speelt De Vinken 1 uit in Voorburg tegen het nog ongeslagen op kop staande VEO.

Afgelopen zaterdag heeft Vinken’s vlaggenschip goede zaken gedaan door streekgenoot SDO uit Kamerik met lege handen naar huis te sturen. De basis voor de overwinning werd gelegd in een stabiele eerste helft. Na een 9-6 ruststand zegevierde de Bouthoornformatie uiteindelijk met 15-13. Gevarieerd spelDirk van der Vliet, Vinken’s bevlogen … Lees meer »