Dames 1 Atalante verslaat Uvo

Geplaatst op: 29 oktober 2007
Dames 1 van V.V. Atalante speelde afgelopen vrijdag haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2007/2008. De dames van sponsoren Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame zijn dit seizoen begonnen met een verjongde en vooral uitgebreide selectie. Dit blijkt tot nu toe meer noodzaak dan luxe want ook deze wedstrijd werd niet gestart met een complete selectie. Ondanks dit ongemak wisten de dames de wedstrijd tegen U.v.O d1 met duidelijke cijfers te winnen: 4-0

De Dames begonnen in dezelfde opstelling als waarin de voorgaande wedstrijd met 3-1 het uit almere komende vc Omniworld werd verslagen. Beide teams waren ruim op tijd aanwezig in sporthal de Boei zodat er goed ingespeeld aan de wedstrijd begonnen kon worden. De aangewezen bond scheidsrechter was echter niet op de hoogte van de wedstrijd en dus werd in allerijl een geschikte scheidsrechter geregeld zodat de wedstrijd alsnog ietwat verlaat kon beginnen. De vinkeveense dames waren zeker in het begin zeer goed bij de les wat resulteerde in een enorme serveerdruk waar de amsterdamse verdediging grote moeite mee had. Aanvallend bleken de amsterdamse dames ook minder uit de verf te komen dan tijdens het warm spelen. De keiharde smashes aan amsterdamse zijde miste doeltreffendheid waar de goed geplaatste ballen aan van de vinkeveense dames bijna allemaal scoorde. Met zeer duidelijke cijfers werd de eerste set met 25-9 gewonnen.

De tweede set werd zwak gestart en voornamelijk het verwerken van de service was een groot probleem. Binnen no time keken de atalante dames tegen een 6-1 achterstand aan. Trainer Sjaak Immerzeel probeerde in de time out de dames terug op aarde te krijgen, wat gelijk resulteerde in een aantal mooie goed geplaatste punten. De achterstand werd geleidelijk ingelopen en de frustratie bij de amsterdamse coach werd groter en groter. Iets wat in ieder geval geen positief effect had op het spel van zijn speelsters. Aan het einde van de set werd het nog redelijk spannend maar de zeer goed geplaatste ballen in de rechtdoor door Irma Schouten en Janine Könemann gaven de doorslag 25-23.

De derde set was een copy van de tweede. De amsterdamse dames bleven tot halverwege de set aan de positive kant van de score. Daarna werd een tandje bij geschakelt en vooral blokkerend werden de nodige punten gescoord door Inge Versteeg en Irma schouten. Toch gaven de amsterdamse dames zich niet gewonnen en werd in deze fase vooral het middengat van de vinkeveense dames veelvuldig gezocht, en niet zonder resultaat. Toch bleef de rust en het vertrouwen in het eigen team en dit zorgde ervoor de de dames ook deze set met 25-23 winnen afsloten.

De vierde set, traditie getrouw een moeilijk bij een 3-0 voorsprong, werd talent Lotte Scheurs binnen de lijnen gebracht voor de Carin van Tellingen. In deze set scoorde voornamelijk de prikbal van de UVO dames veelvuldig waardoor Nancy schockman binnen de lijnen werd gebracht voor de licht geblesseerde Janine. Hierdoor kwam er gelijk meer rust in voornamelijk de verdediging en meer ballen werden van de grond gehouden. In deze fase werd er weining gescoord door de aanvallers waardoor mooie lange rally’s ontstonden. In de meeste gevallen hield Laura kuijl het hoofd koel en verdeelde het spel mooi waardoor Suzan Heijne een zeer belangrijk punt scoorde. Mede hierdoor waren de amsterdamse dames gebroken. De wil om deze set winnen af te sluiten was groot op wilskracht werd de vierde set met een 25-22 overwinning afgesloten.

Volgende week gaan de dames op bezoek bij Wilhemina in Amersfoort.

Dames 1 van V.V. Atalante speelde afgelopen vrijdag haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2007/2008. De dames van sponsoren Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame zijn dit seizoen begonnen met een verjongde en vooral uitgebreide selectie. Dit blijkt tot nu toe meer noodzaak dan luxe want ook deze wedstrijd werd niet … Lees meer »