Nipte winst voor VZOD/Victory

Geplaatst op: 22 januari 2008
Afgelopen zaterdag 19 januari stond voor VZOD Victory 1 te boek als een belangrijke zaterdag. Oranje Nassau 1 uit Amsterdam zou op bezoek komen.

Niet zomaar een ploeg, nee één die samen met VZOD Victory en Fiks op de eerste plaats staat. Al deze ploegen hebben maar 2 verliespunten dus was het zaak om goed gemotiveerd en zonder zenuwen aan de wedstrijd te beginnen. In een goed gevulde en rumoerige Proosdijhal moest het dan gaan gebeuren. Wie zeker niet zonder zenuwen aan deze wedstrijd begonnen waren Pupillen van de week Nikki Koningen uit de E1 en Thijs Scheper uit de F2. Zij namen de eerste bal voor hun rekening en presenteerden de door Piet van Beugen en Piet Nachtegaal gesponsorde korfballen. Was VZOD Victory in de eerste wedstrijd de bovenliggende partij, deze wedstrijd kon men Oranje Nassau zeker niet de mindere noemen want het was Oranje Nassau die na 5 minuten de score opende en het zou tot 3-3 steeds een minimale voorsprong nemen van 1 doelpunt. Na 3-3 was het VZOD Victory die steeds een doelpunt voorsprong nam, maar nooit los kon komen van Oranje Nassau, die voelde dat er meer in zat tegen VZOD Victory maar met een 6-5 achterstand de kleedkamer opzocht. Na rust was het Oranje Nassau dat steeds een punt voorsprong nam op VZOD Victory, maar net zoals in de eerste helft kon geen van beide ploegen los kon komen van de ander en naar mate de wedstrijd vorderde steeg de spanning niet alleen op het veld, maar ook op de goed gevulde tribune. Met een stand van 8-9 in het voordeel van Oranje Nassau vergat VZOD Victory een strafworp te benutten. Veelal gaat de regel op; mis je, dan scoort de tegenstander, maar waarschijnlijk door de spanning lukte het Oranje Nassau niet en een tweede strafworp werd wel door VZOD Victory wel benut en nu was het weer VZOD Victory dat een doelpunt voorsprong nam op Oranje Nassau. Met nog 8 minuten te spelen scoorde VZOD Victory 11-10, naar later bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd. Iedereen zat op de punt van de banken, de spanning was met een mes te snijden, veel fouten in de aanval, onnodig schieten met balverlies tot gevolg, gelukkig wist Oranje Nassau hier niet mee om te gaan. In de allerlaatste minuut was de scheidsrechter VZOD goed gezind en verzuimde hij Oranje Nassau een terechte stafworp toe te kennen en zo eindigde deze zeer spannende wedstrijd om de eerste plaats in een 11-10 overwinning voor VZOD Victory. Na de wedstrijd sprak coach Wim Schaap, die besloot om nog een seizoen bij VZOD te blijven, over een gelukkige overwinning want een gelijkspel was hier op zijn plaats geweest, maar daar zal je verder niemand meer over horen. Als je deze wedstrijden wint blijf je meedoen om het kampioenschap en dit komt steeds dichterbij.

De doelpuntenmakers voor VZOD Victory waren Willem Mast 4x, Maaike Heil 3x, Bart Verheul 2x, Martijn Vervark en Marcel van Soest ieder 1x.

Het 2e team van VZOD beleefde een slechte dag tegen de koploper. Zij werden met 9-23 aan de kant gezet. De junioren waren vrij maar de directe tegenstanders in hun poule waren VZOD goed gezind. Blauw Wit verloor van Roda terwijl DKV Victoria de punten deelde met OKV. Hierdoor staat de A1 er zeer goed voor in een uitermate spannende poule. Overige uitslagen: VZOD B1-Tempo B2: 7- 2, VZOD D1- OVVO D2: 5- 6, Tempo D5-VZOD D2: 1-19, DTS E1-VZOD E1: 11- 1, VZOD F1-Helios F1: 14- 7, EKVA F2-VZOD F2: 2- 0, VZOD F3-KIOS F2: 2- 6.

Afgelopen zaterdag 19 januari stond voor VZOD Victory 1 te boek als een belangrijke zaterdag. Oranje Nassau 1 uit Amsterdam zou op bezoek komen. Niet zomaar een ploeg, nee één die samen met VZOD Victory en Fiks op de eerste plaats staat. Al deze ploegen hebben maar 2 verliespunten dus … Lees meer »