De Vinken sprokkelt punt

Geplaatst op: 8 maart 2008

DE VINKEN SPROKKELT PUNT

Het was De Vinken afgelopen zaterdag weer eens gegund om een competitiepuntje mee te pikken. Het in de eerste klasse F onderaanstaande Fortisteam kan degradatie bijna niet meer ontlopen. Toch bleek het op de tweede plaats staande Tjoba voor de volgelingen van Dirk van der Vliet geen onneembare hobbel. Na een 7-7 ruststand werd uiteindelijk een 13-13 remise overeengekomen.

Basisopstelling
De Vinkeveense korfbalhoofdmacht had als vanouds Susanne de Wit en Angela Sloesarwij in de eerste aanval staan samen met Peter Koeleman en Arjan Kroon. Charita Hazeleger en Mariska Meulstee begonnen in de verdediging samen met Peter Kooijman en Pascal Kroon. Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg. Susanne de Wit wist een vrije bal keurig te verzilveren. En na een dubbele tegenstoot van de Zeeuwse bezoekers deed Mariska Meulstee hetzelfde. Ook haar vrije bal leverde een fraaie treffer op: 2-2.
In het eerste kwart van de wedstrijd bleef het op die manier wat stuivertje wisselen. Susanne de Wit en Pascal Kroon scoorden voor de Fortisploeg, maar Tjoba haakte keurig aan; 4-4 halverwege de eerste helft.
Vervolgens had de thuisploeg het vizier even goed op scherp. Opnieuw Susanne de Wit, vervolgens aanvoerde Arjan Kroon en daarna ook Mariska Meulstee wisten met loepzuivere afstandsschoten de thuisploeg naar een comfortabele 7-4 voorsprong te schieten. Helaas viel het daarna weer helemaal stil. In de laatste tien minuten voor rust konden de bezoekers weer volledig aanhaken: 7-7 ruststand.

Tweehonderdvijftig
Ook in het eerste kwart na rust waren de Vinkeveners onvoldoende scherp. Het mooiste wapenfeit was weliswaar de treffer van Peter Kooijman die keurig op maat bediend werd vanuit het andere vak door Arjan Kroon. Maar na deze 8-8 kon Tjoba uitlopen naar 8-11. De Vinken kon echter vanaf de stip het tij keren. Eerst mocht Charita Hazeleger een strafworp verzilveren en vervolgens kon captain Kroon hetzelfde doen. Toen enkele minuten hierna diezelfde Arjan Kroon vanachter de korf opnieuw trefzeker was, lag de strijd weer helemaal open: 11-11 met nog vijf minuten te gaan.
Tot twee maal toe kwamen de bezoekers uit Goes op voorsprong. Maar even zovele keren waren Vinkeveense afstandstreffers het enig juiste antwoord. Pascal Kroon zorgde voor 12-12 en neef Arjan, die vandaag zijn tweehonderdvijftigste competitiewedstrijd in het eerste van De Vinken speelde, liet niet lang voor het eindsignaal de 13-13 op het scorebord verschijnen.
Met deze gelijke stand namen beide teams genoegen. Voor De Vinken een aardige opsteker. Voor Tjoba de zekerheid uitgeschakeld te zijn voor de titel.
Komende zaterdag wacht De Vinken de zware uitwedstrijd tegen streekgenoot SDO. De Kamerikkers staan vlak voor het kampioenschap en het is aan De Vinken om te proberen het feestje nog even uit te stellen. Aanvang 19.30 uur in de Schulenburch in Kamerik.

Bron: Ingezonden Stukken

DE VINKEN SPROKKELT PUNTHet was De Vinken afgelopen zaterdag weer eens gegund om een competitiepuntje mee te pikken. Het in de eerste klasse F onderaanstaande Fortisteam kan degradatie bijna niet meer ontlopen. Toch bleek het op de tweede plaats staande Tjoba voor de volgelingen van Dirk van der Vliet … Lees meer »