Ronde Veense-VEP Turners naar kwartfinale NK

Geplaatst op: 8 maart 2008

Zaterdag 8 maart hebben vijf VEP turners zich in Den Helder weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap turnen.

Als eerste verschenen Benjamin Lakerveld en Casper de Visser aan de start. Zij turnden beiden in de categorie Pupillen niveau 9, derde divisie. Benjamin turnde een stabiele wedstrijd en liet moeilijke sprongen zien die beloond werden met 17,85 punten. Zijn puntentotaal van 95,75 punten was voldoende voor een veertiende plek en precies genoeg voor een ticket naar de kwartfinale. Casper liet zien dat hij vooruit was gegaan op de brugoefening. Hij liet een moeilijkere oefening zien dan de vorige wedstrijden en kreeg uiteindelijk een score van 15,75 punten. Zijn rekoefening werd uiteindelijk beloond met een 18,30, welke de derde beste score van de wedstrijd was op dat toestel. Zijn twaalfde plaats met een totaal van 96,85 punten was uiteindelijk ook voldoende om uit te mogen komen in de volgende ronde voor het NK.

In de tweede wedstrijd kwam Kees van den Brand in de categorie instap niveau 9, eerste divisie uit. Kees turnde een wedstrijd zonder fouten en werd uiteindelijk heel knap zesde. Hij noteerde de tweede score op sprong en zijn puntentotaal van 99,25 punten was ruim voldoende voor een plaats bij de laatste 33 turners die naar de kwartfinale voor het NK gaan. In de laatste wedstrijd turnden Luc Verwijs en Koen de Koning hun wedstrijd. Luc kwam uit in de categorie Benjamin Talentendivisie en Koen kwam uit in de categorie jeugd niveau 8, derde divisie. Luc werd de vorige plaatsingswedstrijd vijfde en kon net de aansluiting met de absolute topturners niet vinden. Zaterdag had Luc echter een goede dag en behaalde de hoogste score op sprong (17,95) en de derde score op rek (18,15). Zijn persoonlijk puntenrecord van 105,25 punten leverde hem een derde plaats op, waarmee gezegd kan worden dat hij zich tot de top mag rekenen. Ook Luc heeft zich met dit resultaat geplaatst voor de kwartfinale van het NK.

Koen de Koning liet zien dat vloer zijn favoriete toestel is en turnde een goede oefening die beloond werd met 11,20 punten. Ook zijn voltige oefening was flink verbeterd en zijn score van 9,10 punten was bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zijn twaalfde plek en eindscore van 53,05 punten was precies genoeg om doorstroming naar de kwartfinale waar te maken.

Casper de Visser, Benjamin Lakerveld en Koen de Koning turnen hun kwartfinale 29 maart in Zwijndrecht. Kees van den Brand en Luc Verwijs turnen hun kwartfinale 12 april in Emmen. Vanuit deze wedstrijd zal doorstroming naar de halve finale gerealiseerd moeten worden om uiteindelijk een gooi te doen naar een ticket voor het Nederlands Kampioenschap.

Bron: Ingezonden Stukken

Zaterdag 8 maart hebben vijf VEP turners zich in Den Helder weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap turnen.Als eerste verschenen Benjamin Lakerveld en Casper de Visser aan de start. Zij turnden beiden in de categorie Pupillen niveau 9, derde divisie. Benjamin turnde een stabiele wedstrijd en … Lees meer »