Atalante H1 pakt weer punten

Geplaatst op: 10 maart 2008

De Muldermannen van Atalante bezetten momenteel de 11e plaats in de competitie. Om degradatie te voorkomen moeten zij stijgen naar de 9e plaats. Dit leek enkele weken geleden een haast onmogelijk opdracht, maar na de 2 punten die zij bij de nummer 3 weghaalden en de klinkende 4-0 overwinning op de nummer 2 (goed voor 5 punten) lijkt de achtervolging ingezet.

Vrijdag 7 maart stond de thuiswedstrijd tegen Omniworld H3 op het programma, de nummer 7 in de competitie. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren, zodat er in de thuiswedstrijd mogelijkheden lagen. Helaas was top-middenaanvaller Robert Hardeman voor zijn werk naar het buitenland en diagonaalspeler Joost Platijn geblesseerd aan zijn enkel, zodat er weer een groot beroep gedaan moest worden op de spelers van Heren 2.

Heren 2 speelde zijn wedstrijd voor de wedstrijd van Heren 1, zodat de 4 invallers met het zweet nog op de rug, meteen weer aan de bak moesten. Mede omdat de spelverdeler Frans Roos ook al een dagje ouder wordt en het liefst een pass netjes in z’n handen krijgt, werd ook jeugdtalent Leroy Kuiper ingezet om op de libero positie te spelen, waarbij hij zich de hele wedstrijd alleen in het achterveld begeeft. Ook de coach van Heren 2, Erik

Raket, was bereid om zijn coachkwaliteiten in te zetten bij Heren 1. Het begin van de wedstrijd was niet goed, was het de vermoeidheid van de Heren 2 spelers ? Die mannen hebben een puike conditie, dat kon het dus niet zijn. Er was weinig communicatie en er werd niet gelet op de positie van de tegenstander. Gelukkig kon coach Erik Raket het team hierop wijzen, maar het leed was al geschied, een 19-25 verlies van de eerste set.

De tweede set vond de ommekeer plaats, vol overgave werd er gestreden voor elk punt en er werd slimmer aangevallen. Leonard de Jong wist zijn kogelharde aanvallen af te wisselen met tactische ballen, net als Tino van het Hoenderdaal die veel wist te scoren, en ook Ton Plomp was onvermoeibaar op de middenpositie. Zijn redelijk verse enkelblessure begon hierdoor dusdanig op te spelen dat een wissel noodzakelijk was nadat de tweede set overtuigend met 25-17 was binnengesleept.

Nog zo’n jeugdtalent, Bas Bouwkegt, nam de positie van Ton op het midden over in de derde set. Deze derde set was duidelijk weer voor de Muldermannen van Atalante. Leroy leverde zijn passes nog scherper af bij de spelverdeler dan in de eerste 2 sets, waardoor er naar de middenaanvallen van Bas v/d Lubbe door de tegenstander alleen maar vol bewondering gekeken kon worden. De derde set was met 25-18 voor Atalante.

De vierde set werd de moeilijkste, Omniworld zette alles op alles om er nog een vijfde set uit te slepen, maar zij trokken toch aan het kortste eind omdat ook Erik Verbruggen uit Heren 2 een ongelooflijk goede wedstrijd speelde. Als diagonaalspeler kreeg Erik de meeste set-ups te verwerken, die niet altijd even goed lagen. Maar vanaf links, rechts en vanaf de 3-meter wist hij elke bal te scoren, ongetwijfeld de man van de wedstrijd. Mooi voor hem ook dat hij de laatste bal, een verkeerde rally-pass van de tegenstander, vol overgave mocht binnentimmeren. Een 3-1 overwinning en weer 4 punten erbij.

Van de laatste 6 wedstrijden moeten er 3 gewonnen worden om uit de degradatiezone te komen, een moeilijke, maar niet onmogelijke opgave, we houden u op de hoogte.

Bron: Ingezonden Stukken

De Muldermannen van Atalante bezetten momenteel de 11e plaats in de competitie. Om degradatie te voorkomen moeten zij stijgen naar de 9e plaats. Dit leek enkele weken geleden een haast onmogelijk opdracht, maar na de 2 punten die zij bij de nummer 3 weghaalden en de klinkende 4-0 overwinning op … Lees meer »