Atlantis 2 'showt' groei met een ruime zege

Geplaatst op: 19 mei 2008

Afgelopen zaterdag 17 mei trad het door Pimentel Fasterner gesponseerde Atlantis 2 aan tegen Futura 3. Na de goede overwinning in de laatste wedstrijd, wilde Atlantis deze lijn door trekken. Tegen de ploeg die voorlaatste staat op de ranglijst, was hier de kans toe. Met vertrouwen trok Atlantis 2 ten strijden, gezien de vorm en ontwikkeling die het team heeft doorgemaakt de afgelopen maanden.

Met de donkere lucht en regen startte Atlantis de wedstrijd in de gebruikelijke basisformatie, onder andere met de terugkeerde Kim Stolk. Verder waren Peter van der Wel en Inge van Moort afwezig.
De eerste helft begon moeizaam Atlantis 2 kwam op 1-0 voorsprong maar het duurde tot de 30e minuut tot deze voorsprong kon worden uitgebouwd naar 4-0. Verdedigend stond de ploeg zeer sterk in de gehele wedstrijd. Aanvallend begon het stroef, maar toen de 2-0 op het scorebord stond, kwam Atlantis los. In de rust kwam Tamara Gortenmulder in de ploeg voor Mirjam Gortenmulder.

De tweede helft ging Atlantis door waar zij het laatste deel van de eerste helft mee geëindigd waren, en dat was scoren. Pas vanaf de 6-0 kon de tegenstander het eerste doelpunt aantekenen. Waarna Atlantis verder door ging tot 9-1. De tegenstander scoorde uiteindelijk nog wel 3 keer, maar dit was slechts voor de statistieken. De 10-2 van Barry van der Waa was de mooiste van de middag, in beweging en in de lucht wist hij de korf te vinden. Verder wist Kim Stolk haar terug keer kleur te geven door twee keer te scoren, tevens maakte zij het laatste doelpunt van Atlantis en dat was nummer 11. Berry de Jong kwam een kwartier voor het einde in de ploeg voor Auke van der Zijden. De eindstand was 11-3 voor Atlantis 2. De wedstrijd toonde aan dat Atlantis 2 gegroeid is en zij met goed verzorgd en effectief aanvalspel en sterk verdedigingen omhoog kunnen gaan kijken naar de derde plek.

Atlantis 2 speelt dit seizoen nog twee wedstrijden, waarvan 31 mei nog een thuiswedstrijd tegen VZOD 2 om 14.00. Aankomende zaterdag reist de ploeg af naar de Meern, waar Fiducia hen zal opwachten.
Doelpunten: Auke van der Zijden (3), Kim Stolk (2), Barry van der Waa (2), Sandra Gortenmulder, Tamara Gortenmulder, Jimmy de Koning en Arjan Markus allen 1.

Afgelopen zaterdag 17 mei trad het door Pimentel Fasterner gesponseerde Atlantis 2 aan tegen Futura 3. Na de goede overwinning in de laatste wedstrijd, wilde Atlantis deze lijn door trekken. Tegen de ploeg die voorlaatste staat op de ranglijst, was hier de kans toe. Met vertrouwen trok Atlantis 2 ten … Lees meer »