Vinken sluit veldseizoen met verlies af

Geplaatst op: 9 juni 2008
Vinken heeft haar laatste veldwedstrijd met 15-20 verloren van VEO. Vinken begint de wedstrijd erg goed en maakt in het begin van de eerste helft nog een goede kans. In de tweede helft lijkt het snel bekeken voor het Fortis Bank team. VEO speelt efficiënt, is trefzeker en wint dan ook uiteindelijk de wedstrijd.

Goed begin
In de vertrouwde opstelling begint Vinken haar laatste wedstrijd van het veldseizoen 2007/2008. Arjan Kroon maakt een superstart voor Vinken door twee mooie doelpunten van afstand te maken, 2-0. VEO uit Voorburg laat het daar niet bij zitten, en komt al snel op gelijke stand, 2-2. Opnieuw is het eerste aanvalsvak aan de beurt om te scoren, met naast Arjan Kroon ook Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Angela Sloesarwij. Peter Koeleman maakt een doelpunt en Arjan Kroon benut een strafworp, verdient door Mariska Meulstee. Opnieuw staat het Fortis Bank team met twee doelpunten voor, 4-2. Dan is het wel over met de pret voor De Vinken want VEO komt heel sterk terug en scoort vier doelpunten achter elkaar. Opeens is het 4-6 en kijkt Vinken tegen een achterstand aan. Het tweede aanvalsvak van De Vinken met Susanne de Wit, Charita Hazeleger, Pascal Kroon en Peter Kooijman, krijgt dan de kans om te scoren en Charita Hazeleger benut die kans goed met twee doelpunten achter elkaar, 6-6. Maar dat lijkt VEO opnieuw wakker te schudden, want opeens gaat alles goed bij ze. Vinken blijft proberen en raakt regelmatig de korf, maar de bal gaat er niet meer in. Mariska Meulstee schiet er nog eentje in middels het benutten van een vrije bal, maar de overige punten zijn geheel voor VEO. De ruststand bedraagt 7-11 in het voordeel van de partij uit Voorburg.

Dames zijn in charge
De tweede helft begint met een mooi doelpunt in de vorm van een afstandsschot van Susanne de Wit. Maar VEO speelt goed, de teamleden zijn goed op elkaar in gespeeld en ze zijn trefzeker. Veel aanvallen leveren een doelpunt op, terwijl Vinken daar jammer genoeg meer moeite voor moet doen. Arjan Kroon scoort de 9-13 en Angela Sloesarwij de 10-15, maar dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. VEO geeft het niet meer uit handen, mede omdat zij nog een hele kleine kans maakten op een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap, mochten de nummers 1 en 2 Tempo en ONDO verliezen. Dat laatste hebben ze overigens niet gedaan. Charita scoort de 11-17, Angela maakt de 12-18. De dames van De Vinken scoren duidelijk de meeste doelpunten van de wedstrijd. Alleen is het niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Ook Susanne de Wit scoort nog een keer bij 13-19. En Arjan Kroon benut een strafworp. Voor beide is het hun laatste wedstrijd in het eerste team van De Vinken. Helene Kroon komt er dan nog even in voor Mariska Meulstee. Waaropvolgend Angela Sloesarwij een mooi doelpunt scoort, de laatste voor De Vinken. De eindstand bedraagt 15-20. Het einde van een bewogen veldseizoen. Tijd voor een zomerrust en dan weer fris en fruitig starten met een nieuw seizoen!

Vinken heeft haar laatste veldwedstrijd met 15-20 verloren van VEO. Vinken begint de wedstrijd erg goed en maakt in het begin van de eerste helft nog een goede kans. In de tweede helft lijkt het snel bekeken voor het Fortis Bank team. VEO speelt efficiënt, is trefzeker en wint dan … Lees meer »