Winst en klassebehoud voor Atlantis 1

Geplaatst op: 9 juni 2008
In de laatste veldwedstrijd van dit seizoen heeft Atlantis 1 zich weten te handhaven in de derde klasse. Het door Fortis gesponsorde team maakte het zichzelf afgelopen zaterdag erg moeilijk door een riante voorsprong op tegenstander KCD bijna uit handen te geven. Atlantis trok ternauwernood aan het langste eind, en wist de wedstrijd met 10-9 naar zich toe te trekken.

Door de overwinning op Tiel ’72 van een week eerder had Atlantis het lot weer in eigen hand. Bij winst op KCD zou Atlantis zich veilig spelen, bij gelijkspel of verlies zouden de uitslagen van concurrenten Hemur Enge en Midlandia van belang zijn. Atlantis begon in de aanval met Eline Laaper, Chantal Poolman, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer. De verdediging bestond uit Lisanne van Doornik, Sandra Pronk, Pim de Munter en Jelmer Steen.

De eerste aanval van Atlantis oogde nerveus. Er werd gekozen voor de verkeerde kansen, waardoor de aanvallen te kort duurden. Dit zette de verdediging onder druk. KCD wist uit een goed opgezette aanval een strafworp te verkrijgen en te benutten: 0-1. De aanval kwam beter in zijn spel. Mark Goverse maakte van korte afstand de gelijkmaker. Atlantis kwam hierna beter in het spel en wist het betere kansen te creëren. Het tweede aanvalsvak wist met twee fraaie afstandschoten de voorsprong uit te bouwen. Ook het eerste aanvalsvak koos zijn kansen zorgvuldiger, waardoor de aanvallen langer duurden. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Voor de rust kwam Atlantis via een doorloopbal en een strafworp nog wel op een 5-1 voorsprong.

Na rust wist Atlantis de stijgende lijn in eerste instantie vast te houden. Binnen tien minuten werd de score door vier afstandschoten van Atlantis en twee van KCD uitgebouwd naar 9-3. KCD wist echter binnen vier minuten twee tegentreffers te maken, en zo de druk op de ketel te houden. Atlantis wist meteen weer de korf te vinden, maar ging daarna toch slecht met de spanning om. In de laatste twintig minuten kwam Atlantis niet meer tot scoren. KCD wist nog vier doelpunten te maken, waardoor Atlantis met de hakken over de sloot een 10-9 overwinning behaalde.

Door deze overwinning heeft de Fortis-equipe zich in het eerste seizoen onder coach Paul Plaatsman zich weten te handhaven in de derde klasse. Dit is uiteraard mede te danken aan de goede zorgen van teambegeleider Elze van Leeuwen en verzorger José Keijman. Ook de reservespelers hebben met hun aanwezigheid en invalbeurten aan dit resultaat bijgedragen. Uiteraard was de steun van het publiek ook onontbeerlijk. Dank allemaal!

Atlantis kan zich nu gaan voorbereiden op het komende seizoen, waarin het zowel op het veld als in de zaal hoopt mee te kunnen doen in de top van de derde klasse.

In de laatste veldwedstrijd van dit seizoen heeft Atlantis 1 zich weten te handhaven in de derde klasse. Het door Fortis gesponsorde team maakte het zichzelf afgelopen zaterdag erg moeilijk door een riante voorsprong op tegenstander KCD bijna uit handen te geven. Atlantis trok ternauwernood aan het langste eind, en … Lees meer »