Deceptie voor VZOD Victory 1

Geplaatst op: 10 juni 2008

Wat een groot feest had moeten worden eindigde in één grote teleurstelling. Afgelopen zaterdag 7 juni 2008 beloofde een mooie dag te worden. Werd vorige week zaterdag de F2 als kampioen gehuldigd, deze zaterdag konden er veel kampioenen worden bijgeschreven. F3 werden ongeslagen kampioenen won de laatste wedstrijd met 7-0, D1 moest het opnemen tegen hun directe concurrent Tempo uit Alphen en wonnen de spannende wedstrijd met 3-2.

Daarna kon de C1 kampioen worden maar moest er wel gewonnen worden van Swift uit Amsterdam. Niet voor het eerst speelden beide ploegen de laatste wedstrijd maar in tegenstelling tot de laatste ontmoeting in Amsterdam won de C1 met 3-2. En was de koek toen al op? Nee het vierde kon dezelfde dag ook kampioen worden, maar ook zij moesten van hun concurrent zien te winnen en deed dit ook. Vele felicitaties, bloemen, taarten en medailles werden uitgereikt. Toen met z’n allen naar Huizen waar VZOD Victory 1 het op moest nemen tegen Huizen 1. Voor Huizen 1, die in de onderste regionen bivakkeert, stond er niets meer op het spel maar voor VZOD Victory 1 des te meer, het kampioenschap! Dat het kampioenschap dicht bij was kwam door het feit dat concurrent Rapid uit Haarlem het op moest nemen tegen nummer 2 Oranje-Nassau uit Amsterdam, die zelf bij winst en verlies van VZOD Victory de kampioenenvlag zou kunnen hijsen.

Om half 4 werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter Verheul die in de 2de helft een belangrijke rol zou gaan spelen. VZOD Victory die al snel op voorsprong kwam moest toch zeker last hebben gehad van de zenuwen want het was Huizen die in het begin van de wedstrijd aan het korfballen was en al snel een 4-1 voorsprong nam. Eindelijk gooide VZOD Victory de angst van zich af en boog de achterstand langzaam om in een riante voorsprong, want de rust werd bereikt met een 6-9 voorsprong. In de 2de helft een heel ander VZOD Victory en een anders fluitende scheidsrechter, alles en ook alles werd in het voordeel van Huizen gefloten, dit tot grote ergernis van alle VZOD-ers binnen en buiten de lijnen.

En binnen de kortste keren had Huizen de achterstand terug gebracht tot 9-9. Weer nam VZOD Victory een voorsprong 9-11 en andermaal trok Huizen dit weer gelijk. 11-12 VZOD Victory met nog 2 minuten te spelen en de grote hoofdrol die de scheidsrechter voor zichzelf opeiste. Voetbal onder de paal van Huizen, normaal gesproken een vrije bal VZOD Victory, maar de scheidsrechter besliste anders en om nog onbekende reden, werd de vrije bal toegekend aan Huizen en, tot grote ontsteltenis van alle VZOD-ers, omgezet in een strafworp.

Deze werd, dat moet worden gezegd, netjes door Huizen omgezet in een doelpunt, 12-12. Weer spookte het beeld van de zaalwedstrijd tegen DSO bij menigeen door het hoofd want met nog enkele seconden te spelen was VZOD Victory weer een illusie armer want Huizen scoorde in de laatste seconde nog een keer met een afstandschot, 13-12. Één telefoontje uit Haarlem vertelde dat Rapid met 13-10 van Oranje-Nassau had gewonnen en dus promoveert en kampioen is geworden. Uithuilen en volgend seizoen weer opnieuw beginnen. Geen beslissingswedstrijd en geen groot feest, een domper op een dag die VZOD zoveel kampioenen gaf.

Wat een groot feest had moeten worden eindigde in één grote teleurstelling. Afgelopen zaterdag 7 juni 2008 beloofde een mooie dag te worden. Werd vorige week zaterdag de F2 als kampioen gehuldigd, deze zaterdag konden er veel kampioenen worden bijgeschreven. F3 werden ongeslagen kampioenen won de laatste wedstrijd met 7-0, … Lees meer »