De Vinken vechten, maar zonder resultaat

Geplaatst op: 20 oktober 2008
Zaterdag 18 oktober speelde het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken uit tegen het Nijkerkse Sparta. Voor de Vinkeveners was het ook deze wedstrijd belangrijk om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Sparta staat ondertussen nummer zes met vijf punten uit zes wedstrijden. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, met een kleine voorsprong voor Sparta. Na de rust kwam De Vinken halverwege de tweede helft nog op 9-9, maar kon hierna niet meer scorend bij blijven. De eindstand was 14-10 voor de Spartanen.

Sparta was een vrij onbekende tegenstander voor De Vinken. Bekend was, dat ze vorige week een knap gelijk spel hadden behaald tegen de ongeslagen koploper Sparta 1 uit Zwolle. De Vinken was gebrand om nu wel met punten naar huis te gaan. Kortom, genoeg ingrediënten voor een spannende wedstrijd. Aanvallend begonnen Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogenboom en Peter Koeleman. Verdedigend begonnen Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Peter Kooyman en Rudy Oussoren.

Het eerste doelpunt kwam van het achttal uit Nijkerk. Kort daarop kwam het antwoord met een afstandsschot van Angela Sloesarwij. De twee relatief jonge teams speelden aan beide zijden een snel aanvallend spel. Verdedigend werd er veel druk gegeven. Ook het tweede aanvalsvak van De Vinken kon een achterstand van 2-1 rechtzetten door een schot van Rudy Oussoren. Peter Koeleman nam zijn typische kans achter de korf en zorgde voor de eerste voorsprong van de Fortisformatie. Hierna kwam Sparta langszij met twee doelpunten. Sparta had lange aanvallen met veel schoten, deze troffen dan ook geregeld doel. Net voor de rust maakte Rudy Oussoren het verschil tot één punt, nadat Peter Kooyman beide tegenstanders had meegetrokken in zijn actie.

Wat in de 1e helft opviel, was dat de aanvallen van De Vinken steeds verder van de korf kwamen. De 2e helft zouden er meer rugkanten gelopen worden met de dreiging naar binnen. Ook vanuit de korf zou meer verrassend uitgestapt moeten worden voor de doorbraak. Met nog meer aanwijzingen van coach Siemko Sok werd de tweede helft ingefloten.

Het duurde lang voordat er gescoord werd. Ook nu was het Sparta die als eerste scoorde. Met een vrije bal van Mariska Meulstee en een doorloopbal van Angela Sloesarwij kwam De Vinken weer op gelijke hoogte. De spanning werd meer en meer voelbaar. Dit was ook uit de reacties van het publiek voelbaar. Na een afstandsschot van Sparta kwam Joyce Kroon erin. In deze fase van de wedstrijd kon het eerste niet de bal door de mand krijgen. Sparta schoot wel van afstand raak en zorgde voor een voorsprong van twee punten.

Na de vakwissel wisten Kelvin Hoogenboom en Mariska Meulstee wel te scoren en zo stond de stand een kwartier voor het einde gelijk. Het waren de Spartanen, die op dit belangrijke moment meerdere malen van afstand trefzeker waren. In vier minuten kon Sparta 3 doel-punten bij het scorebord optellen; het was 12-9. Peter Kooyman kon na een botsing met de knieën van de tegenstander de wedstrijd niet afmaken. Johan Kroon was zijn vervanger.

Sparta bleef doorgaan met scoren van afstand en maakte een voorsprong van 5 doelpunten kort voor het einde van de wedstrijd. Het laatste doelpunt was een fraaie tikbal onder de paal van Johan Kroon op Rudy Oussoren, die beloond werd met een doelpunt. Toen klonk het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter en was de eindstand 14-10. Alle invallers en reserves bedankt!

Zaterdag 18 oktober speelde het door Fortis gesponsorde eerste team van korfbalvereniging De Vinken uit tegen het Nijkerkse Sparta. Voor de Vinkeveners was het ook deze wedstrijd belangrijk om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Sparta staat ondertussen nummer zes met vijf punten uit zes wedstrijden. De … Lees meer »