De Vinken puntloos de zaal in

Geplaatst op: 27 oktober 2008
Het is De Vinken niet gelukt om in de veldkorfbalcompetitie een wedstrijdpunt te bemachtigen. In de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie moest de Fortisformatie diep buigen voor streekgenoot SDO. Na een redelijk eerste kwartier van de thuisploeg (5-5 halverwege de eerste helft) kregen de bezoekers de smaak flink te pakken. Via een 7-11 ruststand finishten de Kamerikkers met een fraaie 11-22 overwinning.

Blessure
Aan die overwinning van SDO viel niets af te dingen. De bezoekers wisten makkelijker de scoringskansen te creëren en te benutten. Voor de thuisploeg bleef er niet veel over dan de schade zo veel mogelijk te beperken. Extra vervelend was de blessure die Angela Sloesarwij overkwam. Zij verstapte zich en moest met een gekwetste knie naar de kant en na afloop naar het ziekenhuis. Een flinke domper voor de volgelingen van Siemko Sok, die zich tot dat moment behoorlijk gretig hadden opgesteld.

De eerste Vinkenaanval met Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Kelvin Hoogenboom en Peter Koeleman was met scores van Hoogenboom, Meulstee en Koeleman in staat om de eerste treffers van Kamerik te nivelleren, 3-3 in de elfde minuut.
Het tweede aanvalsvak met aanvoerster Charita Hazeleger, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Rudy Oussoren gaf hieraan een fraai vervolg via een wegtrekscore van Charita Hazeleger. SDO antwoordde overigens direct hierna weer met twee snelle tegendoelpunten: 4-5.
Vlak hierna verstapte Angela Sloesarwij zich. Nadat zij met een ernstige knieblessure van het veld gedragen was, wist haar vervangster Joyce Kroon met haar eerste actie de stand weer in evenwicht te brengen: 5-5. Dat was een mooie binnenkomer.
Toch leek bij de Vinkeveners het heilige vuur hierna verdwenen te zijn. Pas op 5-8 kon Mariska Meulstee het thuispubliek weer laten juichen. Maar daarna liep SDO makkelijk uit naar 6-11. Vlak voor rust kon Kelvin Hoogenboom zijn tweede afstandstreffer laten noteren, maar de tendens was gezet, De Vinken ging nog een zware middag tegemoet.

Bloemen
Dat werd direct na rust des te duidelijker. Al binnen een kwartier was de strijd definitief beslist. SDO stond inmiddels op een comfortabele tien punten voorsprong en voor De Vinken restte niet meer dan wat kruimeltjes. Het leuke hiervan was dat de doelpunten die aan Vinkenzijde vielen, stuk voor stuk wel hele aardige treffers waren. De Fortisformatie mocht nog vier maal juichen. Het was lang niet voldoende om nog voor enig gevaar te zorgen. Daar was de 11-22 einduitslag een te duidelijk bewijs van, maar toch kon het vlaggenschip van De Vinken terugzien op een acceptabel optreden. Mariska Meulstee, Peter Kooijman, Peter Koeleman en Charita Hazeleger tekenden in de tweede helft voor de Vinkendoelpunten.

Bloemen waren er voor de zwangere Sabrina Kooijman, die haar laatste optreden voor SDO bekroond zag met een publiekswissel in de laatste minuut. Met een enorme bos bloemen en doos vol bruikbare geboorteartikelen kan de oud-speelster van De Vinken zich voorbereiden op de geboorte van haar tweede kindje.

Het is De Vinken niet gelukt om in de veldkorfbalcompetitie een wedstrijdpunt te bemachtigen. In de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie moest de Fortisformatie diep buigen voor streekgenoot SDO. Na een redelijk eerste kwartier van de thuisploeg (5-5 halverwege de eerste helft) kregen de bezoekers de smaak flink te pakken. … Lees meer »