CSW vergeet ruim te winnen

Geplaatst op: 10 november 2008
CSW heeft zaterdag aan het duel met VVJ drie punten overgehouden. Met een nipte 2-1 overwinning wist de Wilnisse ploeg de punten in eigen huis te houden. Minpunt was de vele gemiste kansen.

De ploeg van trainer Bouman begon afgelopen zaterdag met een nagenoeg fitte selectie aan het competitieduel met VVJ. Alleen Jochem van Bergen moest nog vanaf de kant toekijken.

CSW startte direct met een aanvals offensief tegen het laaggeplaatste VVJ om te proberen het thuispubliek deze keer wel op een ruime thuisoverwinning te trakteren. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten op kansen voor onder andere Ronald Lucassen, Cesar de Kuijer en Tim Vis. Voornamelijk de linkerkant van CSW zorgde voor constante dreiging. De verdiende voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Ronald Lucassen brak voor de zoveelste keer door en gaf een voorzet op maat op Edwin Milton die bij de eerste paal opdook. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Lievers van VVJ maar kon bij de tweede paal worden ingetikt door Alexander Bos die goed doorgeschoven was: 1-0. Alweer het derde doelpunt op rij voor de verdediger. Een vroege voorsprong die CSW veel vertrouwen gaf. Een ware aanvalsgolf op het doel van VVJ leverde op onbegrijpelijke wijze geen doelpunten op.

In de 30e minuut haalde Edwin Milton de achterlijn en werd op zeer grove wijze door linksachter Jacobs van VVJ van achteren neergehaald. De zwakleidende scheidsrechter Schram was onverbiddelijk en greep direct naar de achterzak om de rode kaart te trekken. In eerste instantie leek dit de beslissing in de wedstrijd te gaan worden maar niets was minder waar. VVJ zakte terug en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via de nummer 10. CSW creëerde minder kansen en kon bij het rustsignaal zichzelf wel tegen zijn kop slaan dat men het duel nog steeds niet beslist had.

In het begin van de tweede helft werd de strijd voornamelijk op het middenveld gestreden maar bleef CSW toch de touwtjes in handen houden. In de 61e leek linkshalf Tim Vis de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De bal kwam binnen de zestienmeter en met een droge knal joeg hij de bal achter de goed keepende Lievers van VVJ: 2-0.

CSW wist aansluitend op de 2-0 een aantal mooie aanvallen op te zetten via Cesar de Kuijer, die constant aanspeelbaar was als diepste spits. Echter het grootste probleem was nog steeds het afmaken van de inmiddels ontelbare kansen. Jay Klaas Wijngaarden dacht een kwartier voor tijd toch echt de wedstrijd te beslissen door een voorzet van De Kuijer knap binnen te tikken. Op onverklaarbare wijze zag de grensrechter dit echter als een buitenspelgoal en hij wist scheidsrechter Schram hier ook van te overtuigen.

De eeuwenoude voetbalwet ging maar weer eens op en uit het niets scoorde VVJ de aansluitingstreffer. Een te korte terugspeelbal, van de inmiddels ingevallen Frank Zaal, kon niet goed worden verwerkt door keeper Wens en ging via de rug van VVJ speler Willekes in het CSW doel: 2-1.

De laatste 10 minuten probeerde VVJ nog wel iets te forceren maar mag gaf hierdoor ongelofelijk veel ruimte weg. Maar ook nu werden wederom meerdere opgelegde kansen gemist waardoor de eindstand onveranderd bleef.

Volgende week speelt de Wilnisse ploeg tegen Altius uit Hilversum.

CSW heeft zaterdag aan het duel met VVJ drie punten overgehouden. Met een nipte 2-1 overwinning wist de Wilnisse ploeg de punten in eigen huis te houden. Minpunt was de vele gemiste kansen.De ploeg van trainer Bouman begon afgelopen zaterdag met een nagenoeg fitte selectie aan het competitieduel met VVJ. … Lees meer »