De Vinken begint het nieuwe jaar goed.

Geplaatst op: 5 januari 2009

Afgelopen zaterdag 3 januari speelde het eerste team van korfbalvereniging De Vinken tegen Nova 1 in Bilthoven. Een belangrijke wedstrijd voor de Fortisformatie om de gedeelde tweede positie te behouden en om het gat met hekkensluiter Nova te vergroten. De Vinken werd verrast door het fysieke spel van Nova. Nadat De Vinken halverwege de eerste helft zelf begon te korfballen kon een 8-3 achterstand worden omgebogen naar een 12-19 overwinning.

Laat op stoom.
Het vlaggenschip moest de wedstrijd beginnen zonder Pascal Kroon en de zieke Peter Koeleman. Hun invallers waren Kelvin Hoogenboom en de debuterende Rogier Schoenmaker. De Vinken had het oude jaar jammer genoeg afgesloten met een nipt verlies tegen koploper Woudenberg. Door de uitslagen van de concurrenten stonden de nummers twee tot en met zeven met één punt verschil van elkaar. Kortom, een winstpartij zou erg gelegen zijn.
In de aanval begonnen Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Rogier Schoenmaker. Verdedigend startten aanvoerster Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Rudy Oussoren en Kelvin Hoogenboom.

Na het eerste fluitsignaal ging Nova gretig op zoek naar de eerste treffer. Met een benutte strafworp werd de score geopend door de Bilthovenaren. Ook De Vinken kwam aanvallend goed uit de startblokken. Er waren veel kansen met goed afvangwerk van onder andere Rogier. Waar de kansen aan Vinkenzijde niet benut werden kon Nova met fraaie afstandschoten de stand naar 3-0 brengen. Ook na het eerste Vinkendoelpunt, een schot van Rudy, bleef Nova door gaan met scoren. De Vinken liep verdedigend net een stap achter de feiten aan. De 5-2 was opnieuw een afstandschot van Rudy. De Vinken wist niet goed om te gaan met het fysiek spel van Nova, maar ging zelf ook fysiek spelen in plaats van het eigen spel te spelen.

Een sterk Nova liep uit tot 8-3 waar het derde Vinkendoelpunt op naam van Mariska kwam. Nova maakte veel gebruik van de tweede aangeef, waardoor de aanvallende acties erg gevaarlijk waren. Na dik twintig minuten ging het spelletje lopen bij De Vinken. Vanuit één van de gevaarlijke doorloopballen uit de diepte wist Charita de bal door de korf te gooien. Ook Melanie en Mariska wisten beiden de korf van afstand te doorboren.

De 9-7 kwam uit de handen van Charita van een behoorlijke afstand. Even schrikken was een botsing van Peter met een dame van Nova. Met pijn in de zij van de dame en een bloedneus van Peter werd de wedstrijd hervat. Kort voor rust kon Rogier zijn debuut bekronen met een afstandschot. Met een 9-8 ruststand ging de Fortisformatie met coach Siemko Sok naar de kleedkamer voor de bespreking.

Zoals het hoort.
Meteen na rust werd de belangrijke gelijkmaker gescoord door Mariska. Met veel vertrouwen ging De Vinken op zoek naar de voorsprong. Nog even liet deze op zich wachten door een treffer van Nova. Met afstandschoten van Mariska en Rudy werd deze eerste voorsprong voor de Vinkeveners een feit.
Nova maakte nog de 11-11 maar hierna nam De Vinken het heft in eigen hand. Verdedigend werd er beter voorverdedigd en mede door fouten van Nova had De Vinken meer onderscheppingen. Joyce en Kelvin hielden de zaken verdedigend in de paalzone goed op orde. Aanvallend was De Vinken vooral met de snelheid van Charita, Mariska en Peter erg gevaarlijk. In elf minuten sloeg het achttal van Siemko Sok een gat van 6 doelpunten.

Scores kwamen van Charita (3 maal), Mariska, Melanie en een afstandschot uit de hoek van het veld van Kelvin. Het laatste doelpunt van Nova kwam vijf minuten voor tijd. Na een fraai benutte doorloopbal van Peter was Rudy die de stand op het scorebord voor het laatst deed wijzigen. Tevreden kon De Vinken met een eindstand van 12-19 twee punten meenemen naar Vinkeveen. Rogier en Kelvin bedankt voor het invallen.

Zaterdag 10 januari speelt De Vinken 1 tegen Fluks 1. Fluks staat nu 2 punten achter op de vijfde plaats. Opnieuw een spannende wedstrijd die zal beginnen om 21.20 in de Boei.

Afgelopen zaterdag 3 januari speelde het eerste team van korfbalvereniging De Vinken tegen Nova 1 in Bilthoven. Een belangrijke wedstrijd voor de Fortisformatie om de gedeelde tweede positie te behouden en om het gat met hekkensluiter Nova te vergroten. De Vinken werd verrast door het fysieke spel van Nova. Nadat … Lees meer »