De Vinken wint in spannende slotfase

Geplaatst op: 6 januari 2010

In de eerste wedstrijd van 2010 heeft het eerste achttal van De Vinken de tot nu toe behaalde twee punten weten te verdubbelen. In Linschoten kwam Luno tekort en ging het kopje onder voor eigen thuispubliek. Gretig nam De Vinken in de slotfase de leiding, waarna ze met de overwinning huiswaarts keerde. Een goede start dus van het nieuwe jaar.

Formatie
Het Fortis-equipe was enigszins gehavend. Charita Hazeleger kampt met een blessure. In de aanval begonnen Pascal Kroon (aanvoerder), Kelvin Hoogeboom, Mariska Meulstee en Joyce Kroon. De verdediging werd gevormd door Peter Kooijman en Peter Koeleman, met als damesduo Helene Kroon en Silvia van Dulken. In een gelijkopgaande strijd deden de ploegen niet voor elkaar onder. Door goed aanvallend spel scoorden beide partijen vooral in en rond de korfzone. Aan het eind van de eerste helft was het Luno dat een gat sloeg van twee punten (9-7).

Harder werken
Door een vooral tactische bespreking in de rust van coach Siemko Sok, probeerde De Vinken weer terug in de wedstrijd te komen. Onnodige fouten moesten eruit gehaald worden om Luno niet de kans te geven er met de winst vandoor te gaan. Fanatisme en strijdlust werden de kernwoorden van de wedstrijd. Ook Luno stelde zich daadkrachtig op, wat ook resulteerde in twee gele kaarten aan het eind van de wedstrijd. Door beter samenspel bij De Vinken verdwijnde de voorsprong van Luno als sneeuw in de zon. Tot circa tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand 12-12. Uiteindelijk scoorde Joyce Kroon een fraaie afstandstreffer. De geoliede aanvalsmachine van Luno kon niet op tegen het defensieve vak van De Vinken waardoor er uiteindelijk een 12-13 eindstand op de borden kwam. Vreugde, maar vooral ook opluchting bij de ploeg van De Vinken, die deze twee punten goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Score's:
Peter Kooijman (3x), Mariska Meulstee, Silvia van Dulken, Kelvin Hoogeboom (allen 2x), Peter Koeleman, Pascal Kroon, Helene Kroon, Joyce Kroon (1x)

Volgende wedstrijd:
De Vinken 1 speelt aanstaande zaterdag haar eerstvolgende wedstrijd.Tegenstander is Oranje Nassau uit Amsterdam. De wedstrijd begint om 20.35 in Sporthal de Boei te Vinkeveen.

In de eerste wedstrijd van 2010 heeft het eerste achttal van De Vinken de tot nu toe behaalde twee punten weten te verdubbelen. In Linschoten kwam Luno tekort en ging het kopje onder voor eigen thuispubliek. Gretig nam De Vinken in de slotfase de leiding, waarna ze met de overwinning … Lees meer »