CSW heerst in Marken

Geplaatst op: 29 maart 2010

Een sterk begin van CSW dat Marken niet de mogelijkheid gaf om van achter uit op te bouwen. Er werd steeds fel gejaagd waardoor Marken genoodzaakt was steeds de lange bal te spelen. Die ballen kwamen nauwelijks bij een medespeler terecht waardoor CSW veel balbezit had. Doordat CSW steeds een man doorschoof naar het middenveld en Marken achterin met een vrije man bleef spelen creëerde CSW steeds een man meer situatie op het middenveld. CSW combineerde goed en er kwamen ook wat kleine kansjes voor de ploeg uit Wilnis. Zo draaide Michel Zeldenrijk knap weg van zijn tegenstander en schoot maar net over. Een corner van Maurice Bartels bij de tweede paal werd door Alexander Bos naast gekopt. CSW kreeg ook nog enkele vrije trappen mede dankzij de slimme en balvaste Cesar de Kuyer maar ook dit leverde nog geen voorsprong op. Marken kon absoluut geen vuist maken deze middag en de altijd zo productieve ploeg wist zich in de eerste helft een halve kans te scheppen die door Jordi Wens onschadelijk werd gemaakt. Absoluut een groot compliment voor de verdedigers van CSW die heer en meester waren over elke situatie.

Na rust eenzelfde spelbeeld met CSW als bovenliggende partij. De ploeg was veel in balbezit maar bij de laatste bal soms iets te slordig om echt gevaarlijk te worden. Toch kwam CSW verdiend aan de leiding na een kwartier spelen in de tweede helft.
Maurice Bartels stuurde Cesar de Kuyer de diepte in die zijn tegenstander te snel af was en de bal met een puntertje langs de uitkomende doelman schoof. Marken moest nu gaan komen waardoor er nog meer ruimte ontstond voor CSW. Maar Marken had deze middag niet echt de macht om het CSW lastig te maken. Na een half uur spelen vergrootte CSW zelfs zijn voorsprong. Een slim steekballetje van Maurice Bartels op Cesar de Kuyer werd door de Kuyer met buitenkant rechts keurig afgemaakt. Bijna werd de uitslag nog groter maar een schot van Stephan de Graaf werd van de lijn gewerkt. Marken probeerde met hoge ballen nog wat te forceren maar CSW bleef moeiteloos op de been.

Een prima resultaat voor de ploeg van trainer Dennis v.d. IJssel dat a.s. zaterdag op bezoek gaat bij Monnickendam.

De topper in de tweede klasse tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst is geëindigd in een dikverdiende 0-2 overwinning voor CSW. Daardoor vergrootte CSW zijn voorsprong op de ranglijst tot 4 punten maar Marken moet nog een wedstrijd inhalen. Een sterk begin van CSW dat Marken niet … Lees meer »