Winst voor Argon na tumultueus slot

Geplaatst op: 6 april 2010

Lang gebeurde er heel erg weinig in de wedstrijd, die toch als regionale derby te boek staat. Zowel thuisploeg Elinkwijk als Argon bleek niet echt in staat de defensie van de tegenstander echt in de problemen te brengen, daarnaast was de wel aanwezige inzet in de vele duels steevast aanleiding tot een fluitsignaal waardoor de wedstrijd gewoon niet echt op gang kwam. Dit alles leidde tot een eerste helft, waarin voor de toeschouwers weinig aan leuke zaken voor beide doelen te zien was, het merendeel van de actie gebeurde op het middenveld. De eerste mogelijkheid was na 25 minuten voor linkerspits Kroneman, maar die vond de attent uitgekomen Eelco Zeinstra op zijn pad. In de volgende minuut kwam het antwoord van Patrick Lokken, die na een snelle inworp van Jeroen Westera wist te ontsnappen aan de bewaking van Verweij en een fraaie boogbal van zijn schoen liet vertrekken, die door doelman Homoet echter met de nodige moeite over de dwarsligger werd gewerkt. Daarna duurde het tot de slotfase van de eerste helft, eer er weer enig gevaar te noteren viel en dat was voor het doel van Eelco Zeinstra. De doelman pakte eerst echter de voorzet van Etwi, zag daarna Chen een bal in het zijnet plaatsen (op de tribune werd al gejuicht, maar de bal verdween echt buiten de palen) en kon in de laatste minuut voor de thee gewoon blijven staan om de inzet van dezelfde Chen na een actie van Etwi te neutraliseren.

Ook na de doelwisseling ging de strijd gelijk op, al waren de betere mogelijkheden nu wel voor Argon. Irfan Bachdim mikte na 56 minuten net over, terwijl Joshua Patrick na 65 minuten de bal wel gevoelvol over de uitlopende doelman mikte, maar dat volgens de assistent uit buitenspelpositie deed. Daarna kwam er wat meer pit in de wedstrijd wat leidde tot gele kaarten voor Rory van Gulik en Ralph de Haan, waarna trainer Marcel Keizer met een aanvallende wissel duidelijk maakte, dat hij voor de volle winst wilde gaan door middenvelder Irfan Bachdim te wisselen voor aanvaller Ben Ebu-Mordi. Elinkwijk zette tegelijkertijd met El Ghazouani en Biekman twee verse aanvallers in, maar deed dit voor de aanvallers Chen en Kroneman. Na ruim 80 minuten voetbal begon de sensatie in de wedstrijd zich eindelijk af te tekenen: doelman Homoet plaatste de bal veel te zacht richting zijn rechterverdediger Ozbek, Patrick Lokken wist de bal te onderscheppen en voor de goal te brengen, waar de instormende Joshua Patrick zijn inzet tegen het lichaam van de doelman zag afketsen. In de volgende minuut kwam Argon op voorsprong, al was dit volgens iedere aanhanger van de thuisclub en menig neutrale toeschouwer op een nogal discutabele manier. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door de net ingevallen Ben Ebu-Mordi indraaiend genomen en doelman Homoet, blijkbaar gewend aan de uitdraaiende voorzetten van Jeroen Westera, leek zich hierdoor te laten verrassen en moest, na eerst een stap vooruit te hebben gezet, ineens terug richting eigen doellijn. In dit wankele evenwicht kwam ook Jasper de Haer zich nog met de voorzet bemoeien en enkele telen later lagen zowel Homoet, Jasper de Haer als de bal in het Utrechtse net. Tot verbijstering van alles wat Utrechts was bleek de scheidsrechter echter van mening, dat Homoet het over zichzelf had afgeroepen en wees de leidsman naar het midden voor de 0-1. Nog ontdaan van dit geheel werd Homoet het leven in de volgende minuut bij een terugspeelbal door de jagende Patrick Lokken opnieuw moeilijk gemaakt, zo moeilijk dat hij de bal heel matig richting medespeler Fokkenrood plaatste. Deze liet zich aftroeven door Joshua Patrick, die met de bal aan de voet richting Homoet ging en deze met een schuiver door de benen passeerde, 0-2. Deze tegenslag bleek voor invaller El Ghazouani reden om de leidsman nog voor de aftrap iets toe te voegen, wat hem de rode kaart opleverde. En doelman Homoet bleek de draad volledig kwijt te zijn, riep de scheidsrechter iets toe, wat hem evenzeer op rood kwam te staan en moest toen met man en macht tegengehouden worden om erger te voorkomen. Nadat de stofwolken opgetrokken waren, konden de resterende minuten uitgespeeld worden, kreeg Patrick lokken nog één kans om de ingevallen doelman Evers te verrassen, maar zag zijn inzet over het doel verdwijnen, waarna leidsman Kok het voor gezien hield en een eind aan de wedstrijd maakte.

Voor Argon bleek het, gezien de overige uitslagen, een alleszins mooie Pasen geworden te zijn, de ploeg staat nu op de derde plek en heeft plaatsing voor de topklasse weer geheel in eigen hand. De hoogste trede van het podium lijkt wel uit het zicht, maar mocht zondag bij koploper FC Hilversum een goed resultaat gehaald kunnen worden, zou ook dat er zomaar weer anders uit kunnen zien.

Lang gebeurde er heel erg weinig in de wedstrijd, die toch als regionale derby te boek staat. Zowel thuisploeg Elinkwijk als Argon bleek niet echt in staat de defensie van de tegenstander echt in de problemen te brengen, daarnaast was de wel aanwezige inzet in de vele duels steevast aanleiding … Lees meer »