De Vinken komt net te kort

Geplaatst op: 26 april 2010

Verlaat
Vinken 1 begon met Charita Hazeleger, Helene Kroon, Kelvin Hoogenboom en Ruud Oussoren in de aanval. In de verdediging stelden Joyce Kroon, Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Rogier Schoenmaker zich op. De wedstrijd begon een half uur te laat. De zaterdagfiles weerhielden de scheidsrechter ervan om op tijd aan te treden. Maar ook het spel zelf kwam slechts moeizaam op gang. Sterke rebounds van Rogier Schoenmaker en Joyce Kroon stelden de Vinkenaanval wel telkens in staat om aan te leggen. Toch mocht SSS als eerste scoren. Direct hierna kon Charita Hazeleger een strafworp verzilveren en nadat ook Mariska Meulstee van afstand trefzeker was stond de thuisploeg op een keurige voorsprong. Een Wageningse strafworp nivelleerde de stand weer.
Vervolgens kreeg de Fortisformatie langzaam meer grip op de strijd. Keurig benutte kansjes van Rudy Oussoren en Kelvin Hoogenboom leverden een 4-2 tussenstand op. SSS bleef evenwel kalm doorzoeken en kantelde binnen drie minuten de strijd. Op 4-5 kregen de Vinkeveners weer nieuwe krachten. Eerst knalde Hoogenboom van achter de korf 5-5 door de mand, waarna Mariska Meulstee twee maal trefzeker was. De vreugde om deze voorsprong was slechts van korte duur. Nog voor rust kon SSS opnieuw gelijk maken.

Net niet
Een mindere periode direct na de pauze bracht de thuisploeg volop in de problemen. Onattent verdedigen leverde SSS niet te missen kansjes op, terwijl aan de andere kant de Vinkenaanval de prachtigste mogelijkheden onbenut liet. Pas op 7-10 kwam De Vinken weer op gang. Kelvin Hoogenboom scoorde zijn derde van de middag en na de vakwissel was Rogier Schoenmaker eerst vanaf de stip en iets later van afstand succesvol. Met nog een klein kwartiertje spelen was er op 10-10 weer van alles mogelijk. Die mogelijkheden benutten de bezoekers het beste. SSS kwam op 10-12 en alleen een tegenstootje van Peter Kooijman (11-12) was onvoldoende om De Vinken te geven waar ze wellicht recht op had. De wedstrijdpunten gingen mee naar Wageningen.

Op 8 mei speelt De Vinken uit in Utrecht. Tegen hekkensluiter Synergo moeten dan punten gepakt worden om uit de gevarenzone te blijven.

Afgelopen zaterdag was het eerste achttal van De Vinken duidelijk in betere doen. Na een goede eerste helft, kon de geplaagde thuisploeg in de tweede helft helaas net niet doorhalen. Het bezoekende SSS mocht met 11-12 beide punten mee naar Wageningen nemen. De Vinken diep teleurgesteld achterlatend. VerlaatVinken 1 begon … Lees meer »