De Vinken D2 met veel plezier kampioen

Geplaatst op: 10 mei 2010

Het is begin mei, de veldcompetitie bij het korfbal is een paar weken aan de gang. Bij de meeste ploegen kan het nog alle kanten op. Bij De Vinken D2 is het echter al duidelijk. Na drie van de zes wedstrijden staat de ploeg afgetekend bovenaan. Hoewel directe concurrent Fiducia slechts twee punten minder heeft, kan bij winst tegen deze ploeg uit de Meern de vlag al uit. En aangezien de eerste ontmoeting in een duidelijke 9-1 overwinning voor de Vinkeveners eindigde, twijfelt eigenlijk niemand aan de uitkomst. Maar omdat het een 'kampioenswedstrijd' is, is het toch altijd wel wat spannender.

Met Levi Kroon, Daan Eenennaam, Fenne Klaassen en Mariska Boellaard in de aanval en Mitchel Verweij, Timo Brockhoff, Famke v.d. Bijl en Kim Ykema in de verdediging startte de jonge Super de Boer ploeg alsof er niets aan de hand was. Fiducia werd gelijk onder druk gezet. Na een onderschepping kwam de bal al snel bij Fenne terecht en die bedacht zich geen moment. Een 1-0 voorsprong in de eerste minuut, de start kon niet beter. Of toch wel? 'Ja hoor', dacht Fenne, want slechts twee minuten later bracht zij via een afstandsschot de 2-0 op het scorebord. De Vinken D2 speelde de bal snel rond en Fiducia had alle moeite om het te volgen. Er werd veelvuldig geschoten, de ene keer wat zuiverder dan de andere keer, maar het spelplezier was van de gezichten af te lezen. De druk was er na een kleine tien minuten helemaal af toen Daan van afstand 3-0 aantekende. Ondanks de 3-1, enkele minuten later, bleef de Vinken lekker doorspelen. Ook na de vakwissel waren er veel kansjes aan Vinkenzijde. Met de vandaag zeer zuiver schietende Kim Ykema aan het roer liep de ploeg voor rust zelfs uit naar 6-2.

Met Lilian Prins in de tweede helft in plaats van Timo Brockhoff liep het aan het begin van de tweede helft ietwat stroever. Althans qua score, want het spelbeeld bleef hetzelfde: een snel rondspelend en veel schietend De Vinken tegenover een Fiducia dat veel moeite had met het langdurig rondspelen van de bal. In het eerste gedeelte van de tweede helft was het alleen Levi die wist te scoren. Uit een doorloopbal werd het 7-2. Jammergenoeg ging de mooiste kans, een prachtige dieptebal, net mis. In het laatste kwartier gaf de Vinken D2 nog wat extra gas. Met twee doelpunten van Mitchel en maar liefst drie doelpunten van Kim (ze had er in de eerste helft ook al drie) werd het uiteindelijk 12-2. Het leek soms wel prijsschieten en ook het prima spel van de 'aangevers' Famke en Timo mag daarbij niet onvermeld blijven. Na een prima teamprestatie waren de bloemen en het applaus na het laatste fluitsignaal voor De Vinken D2. Een ploeg die niet alleen kampioen is geworden, maar ook een ploeg die zichtbaar met veel plezier het spelletje speelt. En dat is misschien nog wel de belangrijkste winst die de ploeg de afgelopen maanden heeft behaald.

Het is begin mei, de veldcompetitie bij het korfbal is een paar weken aan de gang. Bij de meeste ploegen kan het nog alle kanten op. Bij De Vinken D2 is het echter al duidelijk. Na drie van de zes wedstrijden staat de ploeg afgetekend bovenaan. Hoewel directe concurrent Fiducia … Lees meer »