De Vinken B1 strijdend naar de winst

Geplaatst op: 10 mei 2010

Na drie nederlagen op rij zag het er niet zo best uit voor De Vinken B1. Met nul punten stond de ploeg die gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron onderaan. Maar ook de tegenstander van afgelopen zaterdag, Apollo B1 uit Heerhugowaard had nog geen punt. Al was het doelsaldo van de bezoekers wel een stuk beter.

Met Mark de Haan, Junior Bosman, Nicky Kroon en Annick Stokhof in de aanval en Jelle Mul, Robbin de Graaff, Emese Kroon en Femke Kamminga in de verdediging ging de ploeg de strijd aan. Al snel was duidelijk dat de Vinkeveense ploeg het wederom erg moeilijk zou krijgen. Apollo speelde zeer overtuigend en de Vinken had veel moeite om de bal in de verdediging te onderscheppen. Zodoende kon Apollo veel schieten. De 0-1 kon dan ook niet uitblijven. In de aanval was De Vinken de bal te snel kwijt en het creëerde dan ook niet zo veel kansen. En toen de ideale kans om gelijk te komen, een strafworp in de tiende minuut, ook nog eens gemist werd, leek het helemaal moeilijk te worden. Maar Apollo, dat niet alleen wat volwassener speelde, maar ook wat fysieker oogde, maakte daar geen gebruik van. Sterker nog, het was De Vinken die als eerste scoorde. Na 25 minuten schoot Mark van afstand de gelijkmaker door de korf. Deze treffer inspireerde de Vinkenploeg zichtbaar. Binnen enkele minuten kreeg De Vinken B1 een aantal prachtige kansen. Uit een daarvan, een schotje van een meter of vijf, scoorde Emese 2-1. Een grote kans op een 3-1 ruststand werd jammergenoeg gemist, maar misschien was dat wel teveel van het goede geweest. Want gezien het spelbeeld in de eerste helft was het eigenlijk Apollo dat het meeste aanspraak mocht maken op een voorsprong bij rust.

In de tweede helft ging de strijd wat meer gelijk op. Apollo speelde continu hetzelfde spelletje met continu dezelfde mensen in de 'punt', de aangeef en in de afvang) en De Vinken had daar duidelijk meer grip op. In de aanval speelde De Vinken met ietwat meer overtuiging. En ook met ietwat meer tempowisselingen. Want in de eerste helft speelde de ploeg toch veelal in een tempo. Na de 3-1 van Jelle hing een verrassing in de lucht, maar Apollo bracht in dezelfde minuut de stand op 3-2. Een kansje van Mark de Haan bracht de stand op 4-2. En toen Jelle via een doorloopbal zelfs de 5-2 aantekende, leek het pleit beslecht. Maar niets was minder waar. Apollo liet zich niet van de wijs brengen en sloop dichterbij. Via 5-3 en 5-4 werd het een kleine tien minuten voor tijd zelfde 5-5. Met Johan Huizinga en Eva Hemelaar inmiddels in de ploeg braken tien spannende minuten aan. Aangezien de doelpunten 'duur' waren zou de ploeg die als eerste wist te scoren wel eens de winnaar kunnen zijn. De minuten verstreken en het leek uiteindelijk op een puntendeling uit te draaien. Totdat Emese in de laatste minuut door de coach en het publiek aangespoord werd om te mikken. Van een meter of zes legde zij aan en ... scoorde. Groot gejuich steeg op en hoewel Apollo de bal nog wel uit mocht nemen was de tijd voor de bezoekers tekort om nog wat terug te doen. De eerste overwinning voor De Vinken B1 was een feit.

Na drie nederlagen op rij zag het er niet zo best uit voor De Vinken B1. Met nul punten stond de ploeg die gesponsord wordt door Sport Medisch Centrum De Bron onderaan. Maar ook de tegenstander van afgelopen zaterdag, Apollo B1 uit Heerhugowaard had nog geen punt. Al was het … Lees meer »