De Vinken definitief veilig

Geplaatst op: 17 mei 2010

De uitslagen in poule 2D van de Vinkeveense Fortisformatie laten zien, dat er slechts weinig krachtsverschil is tussen de diverse teams. Afgelopen zaterdag kwam het Nijmeegse Noviomagum op bezoek in Vinkeveen. In de uitwedstrijd had De Vinken al nipt gewonnen en ook deze keer waren de teams ernstig aan elkaar gewaagd. Een kleine achterstand bij rust (7-8), werd pas in de slotfase genivelleerd, waarna de thuisploeg het karwei keurig afmaakte: 10-9.

Stuivertje wisselen
Vinken's topscorer Kelvin Hoogenboom drukte zijn stempel op het begin van de wedstrijd. Al direct na de uitworp scoorde de lange Mijdrechtenaar 1-0 en tien minuten later, toen Noviomagum al vlotjes uitgelopen was naar 1-4 verzilverde Hoogenboom een strafworp: 2-4. Een afstandsschot van Hoogenbooms vrouwelijke tegenhanger in het andere vak en een benutte doorloopbal van diezelfde Mariska Meulstee bracht de thuisploeg weer netjes op gelijke hoogte. En ook de 4-5 van de bezoekers werd keurig weggewerkt door good old Helene Kroon. Een prachtig voorbeeld voor Silvia van Dulken, die na de vakwissel het zelfde sterke staaltje uithaalde, met 6-5 als prettig gevolg. Toch gaf Noviomagum het heft nog niet uit handen. Na 6-6 pakte de Nijmegenaren een nieuwe voorsprong en ondanks een snelle tegentreffer van de hand van Kelvin Hoogenboom gingen de bezoekers toch met een voorsprong de rust in: 7-8.

Migraine
Inmiddels had Vinken's aanvoerster Charita Hazeleger het strijdtoneel met migraine verlaten. Zij werd de rest van de wedstrijd verdienstelijk vervangen door de Breukelse politieagente Joyce Kroon.
Wellicht heeft er anti-scoringssuiker in de thee gezeten, want het duurde het ruim twintig minuten eer de bal weer door het gele plastic plofte. Een benutte vrije bal van Mariska Meulstee doorbrak de ban. Nog één keer kwam Nijmegen op voorsprong, maar direct hierna knalde Helene Kroon van afstand de gelijkmaker door de korf: 9-9. Een nieuwe afstandstreffer van de hand van Meulstee bleek uiteindelijk doorslaggevend voor de volle winst. Met 10-9 verdiende Vinken's Fortisteam opnieuw twee belangrijke punten, waarmee de volgelingen van Siemko Sok zich netjes in het linker rijtje nestelen.

In het pinksterweekend wordt niet gekorfbald. Een week later gaat De Vinken 1 op bezoek bij de koploper de Zwaluwen in Zevenaar. Een week later volgt de slotouverture tegen het lager geplaatste Atalante uit Apeldoorn.

De uitslagen in poule 2D van de Vinkeveense Fortisformatie laten zien, dat er slechts weinig krachtsverschil is tussen de diverse teams. Afgelopen zaterdag kwam het Nijmeegse Noviomagum op bezoek in Vinkeveen. In de uitwedstrijd had De Vinken al nipt gewonnen en ook deze keer waren de teams ernstig aan elkaar … Lees meer »