De Vinken A2 pakt kampioenschap in laatste wedstrijd

Geplaatst op: 7 juni 2010

In de laatste wedstrijd van het seizoen had De Vinken A2 het nog helemaal in eigen hand. Na de winst vorige week tegen concurrent Luno A2 (4-5) was winst tegen Fiducia A2 uit Vleuten genoeg voor een (gedeeld) kampioenschap. Fiducia was te pakken. Eerder dit seizoen werd er al met 3-7 van gewonnen, maar ook bij korfbal bieden behaalde resultaten in het verleden geen garantie.

Met Pascal Hoogeboom, Peter van der Leeden, Nelly Huizinga en Sietske van der Bijl in de aanval probeerde De Vinken gelijk druk te zetten. Maar de hitte en de zenuwen speelde De Vinken behoorlijk parten. Niet De Vinken was de bovenliggende partij, maar Fiducia had het betere van het spel. De verdediging met Arjan Lommers, Martijn Schekkerman, Danique Pauw en Serena Jansen had het behoorlijk druk. De bezoekers speelden de bal geduldig rond en hadden een aantal mooie kansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij als eersten scoorden. Zonder echt goed te spelen kwam De Vinken via een strafworp op 1-1. Ook de tweede aanval had moeite met scoren, want het duurde maar liefst een kwartier voordat er weer gescoord werd. De wedstrijd was en bleef erg rommelig, met fouten aan beide kanten. Nadat De Vinken op 3-1 gekomen was, zou je verwachten dat de druk er een beetje af zou zijn, maar niets was minder waar. Fiducia profiteerde en kwam via een afstandsschot en een strafworp vlak voor rust op gelijke hoogte (3-3). De strijd was dus weer geheel open.

Na rust een iets feller De Vinken. De opdracht was simpel en duidelijk. Speel de bal wat sneller en secuurder rond en hou zodoende de tegenstander onder druk. Ondanks het feit dat het spel vooral aan Vinkenzijde wat beter verzorgd was, bleef de beloning daarvoor vooralsnog uit. Halverwege de tweede helft hadden beide ploegen twee keer weten te scoren: 5-5. Voor De Vinken zou dit resultaat niet genoeg zijn voor het kampioenschap. Met Nicky Kroon in de ploeg hoopte het trainerstrio Marco Gijsen, Rogier Schoenmaker en Rudy Oussoren de wedstrijd te doen kantelen. Al na enkele minuten leek het de goede kant op te gaan. De invalster scoorde van afstand de 6-5. De ploeg, maar ook het in grote getale aanwezige publiek (ruim 50 man) begon er in te geloven. Zeker toen de ploeg enkele minuten later op 7-5 kwam. De Vinken was los. Maar ook het publiek was los. Ineens leek alles te lukken. Fiducia kwam geen moment meer in de wedstrijd en bij De Vinken werden de aanvallen langer en langer. Met een paar prachtige kansen die soms al geteld en bejubeld werden voordat ze door de korf waren. In de laatste paar minuten scoorde de thuisploeg nog twee keer en met 9-5 blies de scheidsrechter voor de laatste keer. Grote blijdschap en vreugde bij het publiek, spelers en coaches van De Vinken A2.

In de laatste wedstrijd van het seizoen had De Vinken A2 het nog helemaal in eigen hand. Na de winst vorige week tegen concurrent Luno A2 (4-5) was winst tegen Fiducia A2 uit Vleuten genoeg voor een (gedeeld) kampioenschap. Fiducia was te pakken. Eerder dit seizoen werd er al met … Lees meer »