KDO 1 pakt knap één punt in Hillegom tegen Concordia

Geplaatst op: 19 september 2010

KDO startte tegen Concordia met Bart-Jan van der Jagt in de basis, terwijl spits Martin Bax volgens de gemaakte afspraak zijn opwachting maakte bij KDO 2. Concordia, voor het tweede jaar op rij actief in de derde klasse, was van de meet af aan de bovenliggende partij en KDO had haar handen vol om de Hillegommers in bedwang te houden. In de 10e minuut kwam KDO op achterstand nadat matig ingrijpen bij de Kwakelaars keihard werd afgestraft door Concordia, 1-0. Na deze voorsprong nam Concordia gas terug, zodat KDO even adem kon halen. Na 25 minuten spelen mocht KDO van geluk spreken dat het geen 2-0 werd. Door een communicatiefout achterin tussen Bart-Jan van der Jagt en Peter Onderwater belandde een kopbal van Van der Jagt net naast zijn eigen paal. Opvallend bij Concordia was, in het verloop van de eerste helft, het feit dat vele schoten richting het Kwakelse doel over of naast gingen. Vijf minuten voor rust was het KDO dat bijdehand van zich afbeet en tegen de verhouding in op 1-1 kwam via Joeri Stange. Stange reageerde alert op een steekpass vanaf het middenveld en kon vrijstaand voor de Hillegomse doelman de gelijkmaker binnenschieten. De Kwakelaars konden haar geluk niet op, maar gingen de rust toch in met een flinke kater. Een bal vanaf de rechterkant kwam per ongeluk op de elleboog van een kwakelse speler in het zestienmetergebied. Een typisch geval van 'aangeschoten hands' maar de scheidsrechter besloot anders en legde de bal op de stip, een penalty. De strafschop werd benut, zodat Concordia met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

Na de rust kwam KDO prima uit de kleedkamer en won vele persoonlijke duels. In de 50e minuut kregen de Kwakelaars een vrije trap vanaf de rechterkant. Bart-Jan van der Jagt ging er achter staan en wist Jochem Kok te bereiken die koelbloedig de 2-2 aantekende. Door dit doelpunt steeg het zelfvertrouwen bij KDO en dit was duidelijk te zien op het veld. Beide ploegen bleven volop strijden voor de overwinning, maar zowel KDO als Concordia kregen geen opgelegde kansen. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te gaan draaien, maar vlak voor tijd raakte de scheidsrechter de controle over de wedstrijd kwijt en bracht hiermee vooral KDO in de problemen. In de 88e minuut wilde de Kwakelse doelman Peter Onderwater uittrappen, maar hij werd gehinderd door een aanvaller van Concordia. De arbiter besloot hiervoor ten onrechte niet te fluiten waarop Peter fanatieke reageerde en zijn commentaar beloond zag worden met een directe rode kaart. Tweede doelman Tim ten Brink kwam als vervanger in het veld voor de laatste paar minuten. Concordia rook haar kans, maar KDO hield gelukkig stand.

Na ruim negentig minuten was de wedstrijd ten einde, maar de soap rondom de scheidsrechter duurde alleen maar voort. Dit leidde er zelfs toe dat ook een speler van Concordia direct rood kreeg wederom vanwege opmerkingen richting de leidsman. Al met al heeft KDO een prima resultaat neergezet tegen Concordia en kon met opgeheven hoofd richting De Kwakel vertrekken. Een grote smet op het gelijkspel blijft echter de rode kaart van Peter Onderwater die volgende week de streekderby tegen Legmeervogels noodgedwongen zal moeten missen.
In De Kwakel is het speculeren rondom de vervanging van Onderwater inmiddels in volle gang, maar op wie uiteindelijk de keuze zal vallen is nog één groot vraagteken. De wedstrijd tegen Legmeervogels begint aankomende zondag om 14:00 uur in De Kwakel. Rondom deze kraker zullen er vele activiteiten worden georganiseerd om de burenruzie nog meer glans te geven!

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de uitwedstrijd in Hillegom tegen Concordia op het programma. Concordia eindigde vorig seizoen op een fraaie vierde plaats in de derde klasse, maar verloor vorige week verrassend met 6-0 van promovendus ZSGO/WMS. De eerste wedstrijd wonnen de Hillegommers wel met 4-2 van RKDES. KDO … Lees meer »