Hertha boekt belangrijke overwinning

Geplaatst op: 4 oktober 2010

Hertha miste Pieter Liesveld en Wessel Mayer wegens blessures. Daartegenover stond het competitiedebuut van dit seizoen van Lars Overzee. Hertha en Abcoude begonnen afwachtend aan het duel. Net toen de gasten mochten denken aan kansen, kwam Hertha gelukkig op voorsprong. Een voorzet van de mee opgekomen rechtsback Tim Bendermacher plofte zomaar in de bovenhoek, 1-0. Binnen vijf minuten verdubbelde Hertha de voorsprong. Jorg Landwaart omspeelde twee man en zette de bal voor op Erik Post. Onder druk van de spits van Hertha caramboleerde de bal via de verdediger van Abcoude in het doel. Na de achterstand voerde Abcoude de druk op. Abcoude bracht zichzelf weer terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. De spits van Abcoude schoot knap raak uit de draai, 2-1.

Hertha bracht zich onnodig in de problemen door Abcoude terug te laten komen in de wedstrijd, maar herstelde zich snel. Een mooi aangesneden voorzet van Bendermacher werd knap verlengd door Landwaart, 3-1. Hertha dacht de wedstrijd simpel uit te spelen en in de counter de score uit te breiden, maar was erg slordig. In de tweede helft was Abcoude de beter voetballende ploeg, de Vinkeveners beperkten zich tot het verdedigen van de voorsprong. Sterk optreden van keeper Wouter Moen en het goed verdedigende werk van Overzee en Bendermacher zorgde dat Hertha verder niet in de problemen kwam.

De overwinning is belangrijk om mee te blijven doen om de koppositie. Concurrent VIOD ging onderuit en verloor met 1-2 op eigen veld van JOS/Watergraafsmeer. De overige wedstrijden mochten om verschillend redenen geen doorgang vinden.

Hertha 2 kwam dit weekend niet in actie, de wedstrijd tegen SDO werd uitgesteld.
Zaterdag speelt Hertha 2 uit tegen FC Breukelen, de wedstrijd begint om 12.30 uur.
Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag uit tegen JOS/Watergraafsmeer. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Drieburg in Amsterdam.

Hertha heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Abcoude drie belangrijke punten behaald. In een rommelige wedstrijd scoorde Hertha op de juiste momenten en kon het de tweede helft de voorsprong behouden. Hertha boekte hiermee een efficiënte en belangrijke overwinning. Hertha miste Pieter Liesveld en Wessel Mayer wegens blessures. Daartegenover stond … Lees meer »