KDO steelt drie punten uit Amsterdam

Geplaatst op: 15 november 2010

Na de afgelasting van vorige week tegen HBC, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de competitiewedstrijd tegen VVA/Spartaan op het programma. VVA/Spartaan speelde vorig jaar, net als KDO, in de vierde klasse en promoveerde naar de derde klasse door het beslissingsduel tegen RKAV winnend af te sluiten. De uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan werd vorig seizoen met 0-2 gewonnen door KDO. Gesteund door deze knappe overwinning haalden de Kwakelaars er alle vertrouwen in om deze middag een goed resultaat neer te zetten.

VVA/Spartaan begon de wedstrijd op het kunstgras direct sterk. Het bleek al snel dat KDO het vandaag moest hebben van hun tomeloze inzet en snelle gevaarlijke uitbraken in de omschakeling. Bij één van deze uitbraken, wisten Joeri Stange, Sven Vlasman en Jochem Kok zich positief te onderscheiden. Na een prima één-tweetje op het middenveld tussen Stange en Vlasman werd laatstgenoemde onderuit gehaald door een speler van VVA/Spartaan. De goedleidende scheidsrechter paste perfect de voordeelregel toe, zodat Stange de bal op Jochem Kok kon inspelen. Kok liep het zestienmetergebied in werd onderuit gehaald. De arbiter was resoluut en wees naar de penaltystip. Joeri Stange benutte dit buitenkansje, zodat KDO na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong kwam.

VVA/Spartaan liet het hier niet bij zitten en bleef voetballen. Dit leidde in de 30e minuut tot een schot op de paal. De terug spattende bal kon keeper Peter Onderwater net voor de spits van VVA/Spartaan weg pikken. KDO kwam met de schrik vrij en hierbij werd nogmaals benadrukt dat de Kwakelaars erg scherp moesten blijven bij balbezit van de Amsterdammers.
In de 40e minuut wist VVA/Spartaan toch op gelijke hoogte te komen, nadat de Amsterdamse spits zich fraai wegkapte bij de Kwakelse verdedigers en via een puntertje de 1-1 binnenschoot. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Tijdens de rust kwam KDO tot de conclusie dat er voor de volle honderd procent gevochten moest blijven worden om een positief resultaat binnen te slepen. Bij de start van de tweede helft bleek VVA/Spartaan dezelfde gedachte te hebben. VVA/Spartaan werd meerdere malen gevaarlijk door onder andere hun snelle en behendige buitenspelers. De bal belandde eenmaal op de paal van KDO, maar tot scoren kwamen de Amsterdammers echter niet. Hierdoor bleef KDO hoop houden om in de uitbraken een beslissende tegentreffer te maken. De Kwakelse hoop werd in de 78e minuut waarheid. Jochem Kok speelde de naar binnentrekkende Joeri Stange in, Stange twijfelde geen moment en schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek,
1-2. Voor Joeri betekende dit zijn vijfde competitiegoal in de derde klasse C. Na deze fantastische opsteker voor KDO, braken er vijftien hectische minuten aan, waarbij KDO uiteindelijk knap stand hield. Na ruim negentin minuten spelen barstte de vreugde los bij de Kwakelaars en was de tweede competitieoverwinning van KDO een feit.

Door deze driepunter geeft KDO de rode lantaarn over aan CTO'70 en is het gestegen naar de twaalfde plaats met negen punten uit negen wedstrijden. Saillant detail: KDO staat nu boven Legmeervogels op de ranglijst, dit moeten we zolang mogelijk vol houden met z'n allen!

Volgende week speelt KDO om 14:00 uur thuis tegen Nieuw West. Nieuw West staat op de vijfde plaats met dertien punten uit negen wedstrijden. Deze middag zullen er ook voor de Kwakelaars weer mogelijkheden gaan komen en wij hopen dan ook op uw positieve steun langs de lijn!

KDO 2 boekt fraaie overwinning in Zaandam
Afgelopen zondag speelde KDO 2 de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, Hercules Zaandam. De Kwakelaars, gesteund door hun bekeroverwinning tegen ZSGO/WMS, begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, zodat er een gelijkopgaande strijd ontspon. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Zaandammers beter in de wedstrijd en dit leidde in de 25e minuut tot de 1-0.

Na een tactische aanpassing na de rust kwam KDO prima uit de kleedkamer. In de 50e minuut werden de Kwakelaars hiervoor beloond door een Zaandamse verdediger. De verdediger raakte de bal aan met de onderkant van zijn hand, zodat de scheidsrechter terecht een penalty gaf. Jean-Paul Verbruggen, de speler die naarmate de dagen korter worden steeds beter zijn ritme weet te vinden, schoot de bal overtuigend in de rechterbenedenhoek, 1-1. KDO bleef de Zaandammers vroeg onder druk zetten en kwam na een uur spelen op voorsprong via Martin Bax. Op aangeven van zijn maatje Elton Shehu kon Bax vrij op doel aflopen en de 1-2 binnenschieten. Na dit doelpunt vochten de Kwakelaars voor elke meter in het veld en na negentig bloedstollende minuten floot de scheidsrechter af en was de derde competitieoverwinning een feit.

Dankzij deze overwinning heeft KDO de aansluiting gevonden met de middenmoot, want de Kwakelaars staan nu op de zevende plaats. Volgende week zondag speelt het tweede om 12:30 uur (let op!) thuis tegen Overbos 2.

Na de afgelasting van vorige week tegen HBC, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de competitiewedstrijd tegen VVA/Spartaan op het programma. VVA/Spartaan speelde vorig jaar, net als KDO, in de vierde klasse en promoveerde naar de derde klasse door het beslissingsduel tegen RKAV winnend af te sluiten. De uitwedstrijd tegen … Lees meer »