De Vinken zet zegereeks voort

Geplaatst op: 6 december 2010

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag 4 december een lastige uitwedstrijd tegen V.Z.O.D. 1 in Kudelstaart. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en De Vinken kon lange tijd het verschil niet maken. In deze tumulte wedstrijd lukte het de Fortisformatie de voorsprong te behouden en deze uit te bouwen tot een eindstand van 12-17.

Debuut Ronald Mul
Gewaarschuwd was het vlaggenschip van De Vinken. Tegen meerdere teams, uit de top van deze poule, heeft V.Z.O.D. spannende wedstrijden gespeeld.
Door de blessure van Peter Koeleman speelde de debuterende Ronald Mul mee. De voormalig tweede speler begon in de aanval met aanvoerder Peter Kooijman, Helene Kroon en Mariska Meulstee. De Vinkenverdediging werd vertegenwoordigd door Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Melanie Kroon en Charita Hazeleger.
Al wekenlang komt de ploeg van coach Fred Straatman scherp uit de startblokken en ook deze wedstrijd was het eerste schot van Mariska meteen doeltreffend. Met een goede rebound van Ronald was De Vinken aanvallend erg gevaarlijk. V.Z.O.D. was ook snel trefzeker met een wegtrekbal achter de korf.
In de aanvallen hierop bleken de Vinkendames levensgevaarlijk te zijn in de doorloopbal. Vanuit een hoge aangeef kon Charita, na haar benutte strafworp, nu ook de doorloopbal scoren.
De Kudelstaarters creëerde aanvallend goede kansen en het afstandschot was behoorlijk zuiver. Na de 3-3 miste V.Z.O.D. haar tweede strafworp, terwijl de Vinkeveners meerdere doorloopballen onbenut lieten. Een mooie wegtrekbal van Charita op aangeven van Kelvin en een omdraaibal van Melanie brachten het verschil op twee doelpunten. Tot de rust bleef dit verschil, waarbij de Vinkentreffers uit handen kwamen van Peter en opnieuw van Charita. Fraai was het verre afstandschot van V.Z.O.D. in de slotseconde van de eerste helft.

Vasthouden voorsprong
Na het eerste fluitsignaal liet Mariska meteen zien dat De Vinken voor de volle winst ging. V.Z.O.D. zette alle zeilen bij om het gat te dichten en met resultaat. Door onoplettendheid in de verdediging onttrok de heer van V.Z.O.D. zich van zijn tegenstander en schoot raak.
Na een paar rommelige Vinkenaanvallen wist Melanie het verschil weer op drie te zetten, maar met een Kudelstaartse treffer bleef de spanning in de wedstrijd. In de reacties op beslissingen van de scheidsrechter was dit ook merkbaar. Gelukkig hield De Vinken het hoofd koel en met een afstandstreffer van Helene kregen de Vinkeveners meer lucht. Een snelle doorloopbal van Mariska leverde een strafworp op, die gescoord werd door de aanvoerder.
De 8-11 was weer een slimme bal waarbij de heer van V.Z.O.D. zich onttrok van de Vinkenheer. Vervelend was de confrontatie tussen Charita en een heer van V.Z.O.D., waarbij het spel minutenlang stil werd gelegd.
Halverwege de tweede helft liep De Vinken, door middel van treffers van Mariska en Rudy, uit tot een verschil van vijf punten. Toch bleven de strijders uit Kudelstaart aanhaken tot een marge van drie scores. De Vinken bleef in deze fase doorgaan met scoren. Vanaf de stip scoorde Rudy met een vrije bal en Peter met een strafworp. Gedurende de eindfase bleek De Vinken toch de betere ploeg te zijn, alhoewel de twee gemiste strafworpen wel slordig waren. Met de laatste Vinkentreffers van Rudy en Melanie werd eindstand bepaald op 12-17.

Aankomende zaterdag 11 december speelt De Vinken 1 thuis tegen D.O.S. 1 uit Westbroek. Een zeer belangrijke wedstrijd, aangezien D.O.S. derde op de ranglijst staat. De wedstrijd zal om 17.20 uur aanvangen in De Boei.

De korfballers van De Vinken 1 speelden afgelopen zaterdag 4 december een lastige uitwedstrijd tegen V.Z.O.D. 1 in Kudelstaart. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en De Vinken kon lange tijd het verschil niet maken. In deze tumulte wedstrijd lukte het de Fortisformatie de voorsprong te behouden en deze uit … Lees meer »