Derde nederlaag op rij voor KDO 1

Geplaatst op: 18 maart 2012

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Arsenal op het programma. Op het spiksplinternieuwe complex aan de IJsbaanpad wilde KDO graag revanche nemen van de twee nederlagen van de vorige weken. Positief voor trainer Raymond de Jong was de terugkeer van spits Sven Vlasman die voldoende hersteld was van zijn wenkbrauwblessure.

In het begin van de wedstrijd viel voornamelijk op dat de scheidsrechter geen enkele vorm van kritiek wilde krijgen, wat resulteerde in drie snelle gele kaarten voor de Amsterdammers. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Arsenal steeds beter in de wedstrijd. In de 25e minuut kwam de ploeg dan ook op voorsprong, nadat doelman Peter Onderwater veel moeite had om een inzet van Arsenal te keren. In tweede instantie kon de Amsterdamse spits de 1-0 binnenschieten. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0, waardoor KDO niks anders restte dan zich zo snel mogelijk terug te vechten in de wedstrijd. Met een 2-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld, waarbij KDO veel moeite had om zorgvuldig positiespel op de mat te leggen. In de 75e minuut ontbrandde de wedstrijd, nadat een Amsterdamse verdediger in zijn eigen zestienmetergebied hands maakte en KDO hierdoor een terechte penalty kreeg. Arsenal was het hier duidelijk niet mee eens en liet dit met woord en gebaar blijken. De scheidsrechter was hier absoluut niet van gediend en liep theatraal van het veld. Nadat de gemoederen gesust waren, werd de wedstrijd alsnog hervat en maakte Joeri Stange vanaf elf meter de 2-1. Gesteund door dit doelpunt gingen de Kwakelaars op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks verwoede pogingen van KDO was het geluk niet aan Kwakelse zijde, waardoor de derde nederlaag op rij een feit was.

Volgende week zondag speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen nummer elf Ouderkerk. De Ouderkerkse ploeg speelde in deze competitieronde met 1-1 gelijk tegen Ankaraspor.

Strijdlustig KDO 2 verslaat Swift met 2-1
Een getergd KDO 2 heeft afgelopen zondag als collectief Swift 3 met 2-1 verslagen. Na de dramatische nederlaag van vorige week tegen Nieuw West, wilde de Kwakelse ploeg op het Olympiaplein duidelijk orde op zaken stellen. In de openingsfase kwam het tweede sterk uit de startblokken en uiteindelijk na een kwartier spelen kwam KDO op voorsprong via Martin Bax. Op aangeven aan de linkerkant van Rick Kruit kon Bax bij de tweede paal de 0-1 binnenschieten. Na deze voorsprong leek Swift wakker geschud te zijn en vooral op het middenveld hadden de Kwakelaars hun handen vol aan de aanvalsdrang van de Amsterdammers. Met een 0-1 tussenstand werd de rust bereikt.

In de tweede helft probeerde Swift met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar KDO hield stand. De Kwakelaars bleven strijden voor elke bal en dit werd na een uur spelen beloond met een tweede doelpunt. Elton Shehu wist zich aan de rechterkant van het veld vrij te spelen en met een prima voorzet wist hij Rick Kruit op zijn wenken te bedienen. Kruit aarzelde geen moment en schoot de bal keurig in de linkerhoek, 0-2. Swift wist vervolgens in de 70e minuut een fout achterin bij KDO hard af te straffen, waardoor de slotfase met een 1-2 tussenstand nog erg spannend kon worden. Gelukkig toonde het tweede deze middag aan dat het als collectief sterk was en uiteindelijk de felbegeerde drie punten in de wacht wist te slepen.

Door de overwinning van het tweede en de 3-0 winst van NFC/Brommer 2 op AGB 2, staat KDO op een derde plaats van de ranglijst. Met één punt achterstand op de koplopers NFC/Brommer en AGB is er nog van alles mogelijk in de resterende vier wedstrijden van de competitie. KDO speelt nog vier finales, thuis tegen AGB en Ouderkerk en uit tegen Pancratius en RKAV. Aanstaande zondag starten de Kwakelaars tegen Ouderkerk, de wedstrijd begint om 11:30 uur aan de Vuurlijn.

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Arsenal op het programma. Op het spiksplinternieuwe complex aan de IJsbaanpad wilde KDO graag revanche nemen van de twee nederlagen van de vorige weken. Positief voor trainer Raymond de Jong was de terugkeer van spits Sven Vlasman … Lees meer »