Op 17 maart mochten de door Vinken Vastgoed gesponsorde miniteams weer aantreden. Ditmaal in de Estafettehal in Nieuw Vennep.

De dag begon met het hoogste niveau, niveau 6.

Atalante Volleyknallers (Ivar, Jaco, Juriaan, Kimo, Marc, Stefan) (niv 6)
Ze kwamen dit keer weer uit in de A-poule. Voor de Volleyknallers was het doel om in deze poule te blijven. Ze jojo-en steeds tussen de A en B poule van niveau 6.
Ondanks het vroege tijdstip waren de spelers erg wakker. De eerste wedstrijd tegen VCH Topspin was een overtuigende winstpartij. De eerste stap naar handhaving was gezet! Daarna volgde een sterk meidenteam van VCH. De eerste set werden ze nog verrast door de meiden, maar de tweede set zetten de mannen de puntjes op de i. Een gelijkspel..degraderen naar de B-poule was toen al uitgesloten! Maar er zat zelfs nog een poule winst in..! Een spannende strijd tegen Smashing Velsen eindigde in een gelijk spel waardoor deze tegenstander uiteindelijk de 1e plek wist te bemachtigen. Maar een zeer mooie 2e plek voor de Volleyknallers en ze zijn eindelijk uit gejojoot..

Atalante Toppers (Chanel, Claudia, Leonie, Lucia, Roos) (niv 6)
De meiden hebben de stap gemaakt van niveau 4 naar niveau 6. Dus niet meer een vangbal ertussen, maar "echt" volleybal. Er is hard getraind hierop bij trainster Mirjam.
Dat bleek ook wel in de wedstrijden! Ze hadden een hele makkelijke start tegen het minste team van Smashing Velsen. De meiden spelen heel netjes in 3-en terwijl de tegenstander erg zat te rommelen.
Dit resulteerde in een riante winstpartij. Daarna volgde het tweede team van Smashing. In de eerste set boden zij nog wel wat tegenstand, maar in de tweede set speelden de meiden ook dit team "zoek". De laatste partij was tegen SAS uit Uithoorn, de sterkste opponent. De Toppers bleven hun gedegen spelletje spelen. Maakten heel weinig fouten, waardoor deze wedstrijd toch ook makkelijk gewonnen werd. Een fantastische 1e plek, zeker als je net een niveau omhoog bent gegaan!

Atalante Megamini's (Anouk, Judith, Maaike, Mark, Lisanne) (niv 4)
Dit jonge fanatieke team zit in de hoogste poule van niveau 4 en zou bij winst, net als de Toppers de vorige keer, ook doorstromen naar niveau 6. Maar dan moest er eerst gewonnen worden. Als eerste tegen VCH uit Hoofddorp. Het ging gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging de tegenstander meer fouten maken. Atalante heeft dat mooi benut en zij wonnen beide sets. Ook de tweede partij een eender beeld. De Megamini's bleven heel fanatiek in hun spel, waardoor ze uiteindelijk ook de wedstrijd tegen Amstelveen wonnen. Doordat de andere teams punten hadden laten liggen bleek dat ze na deze twee winstpartijen al 1e te waren.. En dat was maar goed ook, want door hun tomeloze inzet in de eerste partijen was het kaarsje echt op... Van de minste tegenstander werd helaas verloren.. Maar ze zijn dus wel 1e geworden en hebben hun ticket naar niveau 6 bemachtigd!

Atalante Long Ladies (Annefloor, Eva, Jade, Noa, Rosalie) (niv 4)
De Long Ladies zijn 3x op rij eerste geworden en daarmee helemaal vanuit de E-poule opgeklommen naar de B-poule. Noa had deze dag een switch gemaakt naar de Ministars omdat ze vanwege het late tijdstip niet mee kon doen bij de Long Ladies.
De lange dames begonnen goed. De eerste set moesten ze nog wel even warmdraaien, maar precies op tijd wisten ze het 17-16 te maken.. en dus gewonnen! De tweede set hadden ze de smaak te pakken en werd het een ruimte overwinning. Daarna stond Spaarnestad op het programma. Dat wat ze in de wedstrijd net mee hadden, hadden ze in deze partij net tegen op het scorebord.. in de zoemer scoorde de tegenstander net het winnende punt, 17-18 verlies. Maar dat werd in de tweede set ruimschoots goed gemaakt met een puike overwinning. Zouden ze weer 1e worden?? Het begin ging nog wel goed, maar jammer genoeg weer een nipt verlies in de zoemer.. (16-17). De "koek" was toen een beetje op. De tweede set werd ook verloren. Maar wel een hele fraaie 2e plek!

Atalante Ministars (Fay, Isabel, Nikki, Talitha, Valerie) (niv 4)
De Ministars spelen in de C poule. Deze minidag was het team verre van compleet. Nikki en Valerie waren verhinderd en de avond ervoor meldde Isabel zich ziek af. Gelukkig wilden Leonie, Noa en Anouk de meiden Fay en Talitha wel helpen. De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg, VHZ. Deze partij ging aardig gelijk op. De eerste set werd gewonnen door de Ministars en de tweede nipt verloren. Daarna stond de Mijdrechtse formatie Unitas op het programma. Er werd erg leuk gestreden. De Ministars speelden iets meer solide waardoor zij deze wedstrijd wisten te winnen. De laatste wedstrijd tegen Amstelveen kwam te vervallen omdat zij niet op waren komen dagen.. Dus maar een oefenpot tegen de meiden van Heemstede. Dit resulteerde in een gelijk spel. Maar die telde niet mee. Ondanks een gehavend team zijn de Ministars wel mooi 1e geworden!

Kanjers (Cayden , Isa, Nathalie, Tessa, Zoëy) (niv 3)
De Atalante Kanjers komen uit in poule B van niveau 3. De eerste partij tegen Spaarnestad was even inkomen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. De eerste set een gelijkspel en de tweede set werd gewonnen! Daarna tegen Spaarnestad, De wedstrijd verliep was wisselvallig. Er waren wat minder geconcentreerde momenten en hele mooi rally's. Toch liepen de puntjes wel binnen. Ook dit keer weer een gelijk spel en een winstpartij. De laatste wedstrijd was een ander team van Spaarnestad. Dit team was beduidende de minste tegenstander. Atalante won beide sets met hele riante cijfers. Een mooie 1e plek voor de Kanjers!

Atalante Heroes (Alyssa, Daan, Jikke, Sander, Sander) (niv 2)
Op het veld naast de Kanjers waren ook de Heroes in actie. Het jongste team van Atalante moest als eerste tegen Spaarnestad. De eerste set ging heel gelijkwaardig op en eindigde ook in een gelijke 3-3 stand. De tweede set werd helaas nipt verloren. Daarna stond SAS uit Uithoorn op het programma. In de eerste set werd er heel goed gevangen en geserveerd. Ook werd de ballen slim in de gaatjes gegooid. Na de winst in de eerste set zwakte het mooie spel wat af in de tweede set, waardoor de tegenstander de kans schoon zak de set naar zich toe te trekken. Als laatste de thuisploeg VHZ. Ofschoon er nog wel mooie acties en reddingen te zien waren, was de concentratie deze partij wat minder. Ze moesten de winst afstaan aan hun opponent. Het is mooi te zien hoe deze jongste groep zich ontwikkeld! Ze zijn uiteindelijk 3e geworden deze minidag.

De volgende toernooidag is op 14 april in onze "thuishal" De Phoenix in Mijdrecht! We nodigen iedereen uit om de jongste jeugd van Atalante daar aan te komen moedigen!

Op 17 maart mochten de door Vinken Vastgoed gesponsorde miniteams weer aantreden. Ditmaal in de Estafettehal in Nieuw Vennep. De dag begon met het hoogste niveau, niveau 6. Atalante Volleyknallers (Ivar, Jaco, Juriaan, Kimo, Marc, Stefan) (niv 6) Ze kwamen dit keer weer uit in de A-poule. Voor de Volleyknallers … Lees meer »