De Vinken te laat op schot

Geplaatst op: 1 april 2012

Het is De Vinken niet gelukt om in de eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie de volle winst te pakken. Op het veld staat De Vinken met één schamel punt onderaan in de tweede klasse E. Afgelopen zaterdag was de eerste returnwedstrijd tegen Woudenberg. Uit in Woudenberg werd destijds in september met 11-8 verloren. De Vinken waren dus belust op revanche.

Helene Kroon
Coach Fred Straatman moest opnieuw een beroep doen op de nestrix van de ABN-AMRO ploeg. Helene Kroon begon in de verdediging naast Joyce Kroon, Ruud Oussoren en Kelvin Hoogeboom.
Vinken's aanval bestond uit Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman.
De thuisploeg begon niet sterk. Snel balverlies leverde Woudenberg al meteen de aanval op. Het eerste schot in de eerste minuut was ook direct raak: 0-1. Pas na zeven minuten deed Vinkeveen iets terug: Mariska Meulstee maakte van afstand gelijk. Vervolgens kwamen de bezoekers simpel op voorsprong en na een gemiste strafworp aan Vinkenkant zelfs op 1-3.
Een fraaie score van Melanie Kroon vlak onder de korf werd weer direct te niet gedaan en ook de benutte vrije bal van Rudy Oussoren kreeg al snel een Woudenbergs antwoord: 3-5. De Vinken speelde met weinig overtuiging en onvoldoende schwung om een antwoord te hebben op het meer gedurfde spel van de bezoekers. Een eenvoudige doorloopbal en een benut kansje onder de korf deed de thuisploeg knakken. Nog voor rust werd het 3-8 voor Woudenberg.

Tien minuten
Ook na de theepauze duurde het veel te lang vooraleer De Vinken de smaak te pakken kreeg. Een strafworp en een uitwijkbal lieten Woudenberg verder uitlopen: 3-10. Het leek een ernstige afstraffing te worden. Maar een doorloopbal van Melanie Kroon gaf toch wat lucht.
Halverwege de tweede helft kwam Woudenberg op 4-11. Rudy Oussoren scoorde uit een vrije bal, maar de bezoekers kwamen opnieuw op zeven punten: 5-12 een kwartier voor tijd. Het zou het laatste wapenfeit zijn van Woudenberg. Vrij snel hierna kon ook Mariska Meulstee een vrije worp verzilveren en nadat Kelvin Hoogeboom eerst uit de rebound en kort hierna van afstand De Vinken op 8-12 bracht was er met nog tien minuten te gaan nog best iets mogelijk. Helemaal nadat ook Mariska Meulstee kort hierop een meegekregen vrije bal benutte. Helaas viel de productie de laatste tien minuten ook aan Vinkeveense zijde stil, zodat uiteindelijk toch de conclusie was dat dit verlies niet helemaal onafwendbaar was.... Eindstand 9-12.

De komende weken moeten de Vinkeveners alle zeilen bijzetten om de dreigende degradatie te ontlopen. A.s. zaterdag lijkt dit schier onmogelijk tegen de ongeslagen koploper DES uit Delft, maar een kat in het nauw maakt soms vreemde sprongen.

Het is De Vinken niet gelukt om in de eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie de volle winst te pakken. Op het veld staat De Vinken met één schamel punt onderaan in de tweede klasse E. Afgelopen zaterdag was de eerste returnwedstrijd tegen Woudenberg. Uit in Woudenberg werd destijds in september … Lees meer »