Jetze Plat uit Vrouwenakker Europees kampioen triathlon

Geplaatst op: 30 mei 2016

Vrijdag 27 mei is UWTC-lid Jetze Plat voor de 3e keer Europees kampioen geworden bij de triathlon. De onderdelen: 750 meter zwemmen, 20 km handbiken en 5 km wheelen. Met deze overwinning heeft Jetze weer een grote stap gezet om zich naast het handbiken ook voor de triathlon te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Rio.

Ronde van Klein Zwitserland

Zaterdag 28 mei hebben enkele UWTC-leden de ronde van Klein Zwitserland gereden. Dicht bij huis, in Amersfoort, een leuke klimkoers. In 2017 zal dit het NK parcours voor de jeugd zijn. Mike Derogee en Duuk van der Haagen reden bij de jeugd cat 4, waar 40 renners aan de start stonden. Ronde na ronde moesten renners lossen, maar Mike en Duuk konden goed volgen in de kopgroep die uiteindelijk nog maar uit 13 renners bestond. Mike werd 10e en Duuk 12e! Ook Lorena Wiebes ging hier de strijd aan bij de junioren dames. Lorena reed naar een mooie tweede plaats.
Stijn Ruijter startte bij de nieuwelingen. Hier was er in de tweede ronde een renner ontsnapt en Stijn ging met twee metgezellen in de achtervolging. De kopman kregen ze niet te pakken en vlak voor het einde van de wedstrijd werd ook Stijn weer teruggepakt door het peloton. Helaas voor Stijn werd zijn harde werken dus niet beloond met een podiumplaats.

Veteranenwedstrijd bij UWTC

Zondag 29 mei zijn er op het UWTC-parcours veteranenwielwedstrijden verreden voor de 50+, 60+ en 68+. Gelukkig werkte het weer mee, want het bleef tijdens alle wedstrijden droog!
De UWTC was sterk vertegenwoordigd met de renners Leen Blom, Ben de Bruin, Nico Fokker, Piet Rewijk , John Tromp, Rene Oudshoorn en Guus Zantingh.

Bij de 68+ ontstond er na 5 ronden een kopgroep van 5 renners met daarbij Guus Zantingh. De 5 koplopers werkten goed samen en bouwden een grote voorsprong op en werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam want hij ontsnapte met nog 4 ronden te gaan uit de kopgroep. Tweede werd Willem van Koetsveld uit Zeist en Guus Zantingh wist een mooie 3e podiumplaats te behalen, Leen Blom werd 11e en Nico Fokker eindigde als 13e.

Bij de 60+ ontstond er op 10 ronden voor het einde van de wedstrijd een kopgroep van 2 renners, Bert Bakker en Willem Hus met daar vlak achter Hans van Bavel. De drie renners werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Willem Hus uit Voorburg voor Bert Bakker en 3e werd Hans van Bavel uit Sint Anthonis. De sprint van het peloton werd gewonnen door John Tromp, Piet Rewijk werd 14e en Ben de Bruin 17e.
Bij de 50+ waren diverse demarrages maar niemand kon wegkomen uit de greep van het peloton. De wedstrijd werd gewonnen Frank Nijssen uit Haarlem, 2e werd John Oudshoorn uit Uithoorn en 3e Jeroen Bosman uit Amsterdam. Rene Oudshoorn kwam als 20e over de eindstreep.

NK jeugdwielrennen

Zondag 5 juni mogen vier UWTC-jeugdleden meedoen aan het NK jeugdwielrennen in Bodegraven/Reeuwijk. Om 09.35 uur start Jasmijn Wiegmans bij de meisjes categorie 3. Om 10.10 uur strijden Duuk van der Haagen en Mike Derogee bij de jongens categorie 4 en om 15.20 uur zal Danny Plasmeijer bij de jongens categorie 7 zijn uiterste best gaan doen.

Vrijdag 27 mei is UWTC-lid Jetze Plat voor de 3e keer Europees kampioen geworden bij de triathlon. De onderdelen: 750 meter zwemmen, 20 km handbiken en 5 km wheelen. Met deze overwinning heeft Jetze weer een grote stap gezet om zich naast het handbiken ook voor de triathlon te plaatsen … Lees meer »