001 - Karwei

Doelpuntenfestijn KDO 1 levert drie punten op

Geplaatst op: 16 april 2012

Na het behalen van de tweede periodetitel, stond voor het eerste van KDO zes dagen later de thuiswedstrijd tegen de nummer dertien CTO'70 op het programma. CTO'70, net als KDO vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse, kent een zeer moeizaam seizoen in de vierde klasse en strijdt nog volop tegen degradatie. Trainer Raymond de Jong kon deze middag geen beroep doen op de geschorste Bart-Jan van der Jagt en gaf doelman Kevin ten Brink speeltijd ten koste van Peter Onderwater. Tijdens de voorbespreking kwam Rick Kruit te laat, waardoor Erik Verbruggen in de spitspositie werd gepositioneerd en Kruit op de bank moest plaatsnemen.

In de eerste helft was KDO duidelijk de bovenliggende partij en kwam daarom verdiend in de 20e minuut op voorsprong via Joeri Stange. Het schot van Joeri van zo'n 20 meter afstand belandden in de rechterhoek, 1-0. Een kwartier later werkte een Duivendrechtse verdediger de bal uit een corner van Ronnie Oltshoorn in eigen doel, waardoor KDO voor rust leidde met een comfortabele 2-0 stand. De marge tussen beide ploegen had echter al een stuk groter kunnen en moeten zijn als alle geboden kansen afgerond werden. De matige verdediging van CTO'70 werd dit vooralsnog bespaard gebleven.

In de tweede helft kwam CTO'70 onverwacht in de 50e minuut op 2-1, waarna vijf minuten later Doron Borger de marge terug bracht tot twee doelpunten, 3-1. Niet veel later maakte de Duivendrechters 3-2, zodat er spanning in de wedstrijd aanwezig bleef. In de 65e minuut besliste Jochem Kok op aangeven van Joeri Stange de wedstrijd door de 4-2 in de rechterhoek binnen te schieten. In de 70e minuut werd Joeri Stange gevloerd in het zestienmetergebied en kreeg hiervoor een penalty. Stange ging zelf achter de bal staan en schoot de 5-2 binnen.
Bij een 5-2 tussenstand was het tijd voor trainer Raymond de Jong om spits Rick Kruit binnen te lijnen te brengen. Kruit, zichtbaar getergd door zijn eigen fout, maakte vervolgens in de 75e minuut de 6-2. Door geklungel achterin bij KDO kon CTO'70 de stand nog enigszins draaglijk houden en maakte de 6-3. In de 80e minuut van de wedstrijd viel de tiende treffer van de wedstrijd van de voeten van Rick Kruit, 7-3.

Door de overwinning van KDO op CTO'70 hebben de Kwakelaars inmiddels zes punten voorsprong op nummer vijf Ankaraspor. Het gat met de nummers twee Diemen en drie Ankaraspor is nu respectievelijk zes en vier punten. Volgende week zondag heeft KDO de ideale mogelijkheid om het verschil met Diemen terug te brengen tot drie punten als de wedstrijd KDO 1 - Diemen 1 gespeeld zal gaan worden. Waarschijnlijk wordt op dezelfde dag koploper Geinburgia kampioen als het wint nabij de Arena tegen FC Amsterdam.

KDO 2 boekt zeer belangrijke uitoverwinning bij RKAV
Het tweede elftal van KDO heeft afgelopen zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse. Door met 0-1 te winnen in Aalsmeer van RKAV blijven de Kwakelaars volop meedoen om de bovenste plaats op de ranglijst. Doelpuntenmaker voor KDO was Elton Shehu die na een half uur spelen een vrije trap in één keer in de rechterhoek schoot. Groots was het spel aan beide kanten niet, maar voor het tweede is het resultaat op dit moment heilig.

Door de overwinning heeft KDO 2 de koppositie overgenomen van AGB 2, die hun wedstrijd gestaakt zag worden, nadat de Amsterdammers zich misdragen hadden richting de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel voor Ouderkerk, terwijl er al twee AGB-ers rood hadden gekregen. KDO wacht de uiteindelijke beslissing van de KNVB met veel spanning af, maar de kansen op het kampioenschap stijgen hierdoor alleen maar! Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben de Kwakelaars één punt voorsprong op NFC/Brommer 2. Op 29 april speelt het tweede de uitwedstrijd tegen Pancratius 3, waarna op zondag 6 mei waarschijnlijk de allesbeslissende ontmoeting KDO 2 - AGB 2 op het programma staat, een mooier affiche had de KNVB niet voor kunnen schotelen!

Na het behalen van de tweede periodetitel, stond voor het eerste van KDO zes dagen later de thuiswedstrijd tegen de nummer dertien CTO'70 op het programma. CTO'70, net als KDO vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse, kent een zeer moeizaam seizoen in de vierde klasse en strijdt nog volop … Lees meer »