Zegereeks KDO 1 krijgt gestalte na winst op Diemen

Geplaatst op: 23 april 2012

Na drie overwinningen op rij voor KDO (tegen Ankaraspor, P en T en CTO'70) stond afgelopen zondag voor het eerste de thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Diemen, op het programma. Diemen, volop strijdend voor de derde periode, deed tot twee weken geleden volop mee voor de titel. Echter verloor Diemen de allesbeslissende topper thuis tegen Geinburgia in de slotfase met 3-4, waardoor de kans op het kampioenschap nihil werd. KDO-trainer Raymond de Jong wilt zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst en daarvoor was Diemen de ideale tegenstander om de aansluiting te maken met de top 3.
Echter kon De Jong deze middag niet beschikken over de geblesseerde basisspelers Sven Vlasman en Bart-Jan van der Jagt.

KDO kwam deze middag goed uit de startblokken en was van meet af aan de bovenliggende voetballende ploeg. Na tien minuten spelen kwam KDO verdiend op voorsprong door de laatste weken veelscorende Rick Kruit. Na een vloeiende aanval wist rechtsback Doron Borger Rick Kruit in het vijfmeter gebied te bereiken, Kruit schoot vervolgens onberispelijk de 1-0 tegen de touwen. Voor Rick betekende dit zijn achtste doelpunt in vier wedstrijden tijd.

Diemen is een fysiek sterke ploeg die het duel absoluut niet schuwt. Enkele forse overtredingen op spelers van KDO werden gepleegd, zonder dat er daarvoor kaarten werden getrokken. In de 25e minuut kwam Diemen echter wel op gelijke hoogte toen een vrije trap in één keer achter doelman Peter Onderwater ging, 1-1. Vijf minuten later kreeg de wedstrijd een hele andere wending toen Joeri Stange doorgebroken was en in het zestienmetergebied van Diemen ten val werd gebracht. Direct rood voor Diemen-speler en een penalty waren het gevolg. Joeri Stange ging zelf achter de bal staan en schoot koelbloedig de 2-1 binnen.
KDO had er duidelijk zin in, want na het doelpunt van Stange, gingen de Kwakelaars op zoek naar meer. Zo was het Ronnie Oltshoorn die in de 40e minuut de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied netjes achter de Diemen doelman deponeerde, 3-1. Hoogtepunt van de eerste helft was de prachtige 4-1 van Jochem Kok vlak voor het rustsignaal. Kok ontving de bal vlak voor het zestienmetergebied, lobte de bal over de uitkomende doelman van Diemen, nam de bal weer aan en bracht vervolgens met zijn binnenkant van z'n voet de 4-1 op het scorebord. Met een beter gevoel kon KDO de rust niet ingaan!

In de tweede helft zakte het spel bij KDO weg naar een bedenkelijk niveau. De tien man van Diemen namen het heft over van de Kwakelaars en kregen zelfs mogelijkheden om de stand voor hun acceptabel te houden. In de 70e minuut werd matig verdedigen van KDO afgestraft en werd het 4-2. Een kwartier later kreeg Diemen een penalty die ook zou benutten, 4-3. Slotakkoord was bovendien voor Diemen toen een speler zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor de ploeg met negen man de wedstrijd eindigen.

KDO kan terugkijken op een uitstekende eerste helft, waarin de wedstrijd uiteindelijk beslist werd. De tweede helft moet de ploeg snel vergeten, want dat was KDO-onwaardig. Gelukkig zijn de drie punten wel binnen en is de vierde overwinning op rij een feit. Aankomende zondag is het eerste vrij, de week erop speelt KDO de uitwedstrijd tegen Portugal Amsterdam.

Na drie overwinningen op rij voor KDO (tegen Ankaraspor, P en T en CTO'70) stond afgelopen zondag voor het eerste de thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Diemen, op het programma. Diemen, volop strijdend voor de derde periode, deed tot twee weken geleden volop mee voor de titel. … Lees meer »