Zware strijd om wielrenkampioenschap van Uithoorn

Geplaatst op: 22 februari 2016

UWTC lid Job Bosse mag zich een jaar lang Kampioen van Uithoorn noemen bij de sportklasse. Maar ook bij de jeugd waren er UWTC leden die het zeer goed deden. De acht jarige Siem van Smoorenburg uit Leimuiden werd in de laatste meters voorbij gereden en moest nu genoegen nemen met de 2e plaats bij categorie 1-2. De winst ging hier naar Victor Kroesbergen uit Ede. Bij categorie 3-4 waren Duuk vd Haagen en Mike Derogee mee in de kopgroep van vier man. En Mike wist 2e te worden achter Pelle vd Putte uit Haarlem. Duuk had in de laatste ronde de pech dat hij op de brug even problemen had om langs een paar achterblijvers te komen, Hierdoor ontstond een gaatje die hij weer dicht moest rijden. In een spannende sprint moest hij nipt de razendsnelle Tyler Eyk voor laten gaan en zo reed Duuk naar de 4e plaats. Jasmijn Wiegmans kreeg helaas een lekke band en kon de wedstrijd niet uitrijden.

Een groot startveld bij cat 5-6, maar hierbij helaas geen UWTC leden. De winst ging hier naar Thomas Huitema uit Roden (Gr), die hiervoor al op zaterdag richting Uithoorn was gekomen en op een camping in de regio had overnacht! Bij categorie 7 nog een tweede plaats voor UWTC. Danny Plasmeijer was hier de sterkste thuisrijder. Danny is pas vorig seizoen begonnen met wielrennen en liet zien dat er dit seizoen rekening met hem gehouden moet worden. Sven Buskermolen en Benjamin Wessels reden de wedstrijd netjes uit en eindigde als 6e en 7e.

Bij de nieuwelingen ging Stijn Ruijter gelijk hard van start en hij kreeg enkele hele sterke renners mee. Door het hoge tempo viel het veld volledig uit elkaar. De snelste sprinter bleek Sjoerd Bakker uit Berkhout te zijn. Uiteindelijk finishte de moegestreden Stijn net buiten het podium op de 4e plaats. Ian vd Berg reed de zware wedstrijd ook uit, maar werd niet meer geplaatst door de jury.

Bij de sportklasse was Job Bosse uit Mijdrecht de sterkste man. De UWTC leden Sjon vd Berg en Gerben vd Knaap reden de wedstrijd niet uit.
Bij de amateurs/junioren/beloften/elite groep stonden veel sterke mannen aan de start, oa van de Baby Dump en Park Hotel ploegen. En wat gingen deze mannen hard van start! Hierdoor moesten de eerste renners al in de eerste ronde lossen. De winst ging naar Rick van Breda uit den Helder, voor Nils Wolffenbuttel en Lars vd Vall. Bas de Bruin was hier de snelste UWTC-er met een 8e plaats. Bas had net een trainingskamp/vakantie op Tenerife achter de rug. Bart de Veer werd 14e. Al met al een geslaagde wedstrijd, waar door de renners nog lang zal worden over nagesproken hoe zwaar het wel niet was met die harde wind. Alle vrijwilligers die hebben meegeholpen, bedankt!

Wat een leuke wedstrijden waren er op zondag 21 februari bij UWTC te zien om het Kampioenschap van Uithoorn. Maar wat hadden de deelnemers het zwaar met de sterke wind die stevig om het parcours rondom sportpark Randhoorn blies. UWTC lid Job Bosse mag zich een jaar lang Kampioen van Uithoorn … Lees meer »