001 - Karwei
AGB slaat vlak voor de rust genadeloos toe in winderig De Kwakel

Geplaatst op: 22 februari 2016

Na de jammerlijke 3-1 nederlaag van vorige week tegen DSOV, speelde KDO afgelopen zondag thuis tegen titelkandidaat AGB. Het grasveld van de Kwakelaars was afgelast, waardoor verplicht werd uitgeweken naar het kunstgras. Mathijs Molleman keerde terug in de basis, waardoor Joris Kortenhorst doorschoof naar het middenveld en Bart van der Tol op de bank begon.

Het treffen tussen KDO en AGB kenmerkte zich door een harde wind die schuin over het veld blies. In de eerste helft had de ploeg van trainer Raymond de Jong de wind tegen en kwam hierdoor moeizaam naar voren. AGB is een felle ploeg die zich ook nauwelijks raad wist met de wind. De dynamische ploeg van Senel Cebar kon zich in De Kwakel geen volgende misstap veroorloven in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse C. In de 23e minuut kreeg KDO een perfecte mogelijkheid om AGB op achterstand te zetten. Na een goede combinatie tussen Mathijs van Rijn en Joeri Stange, speelde laatstgenoemde Maurice Bartels op zeven meter van het doel in. Bartels had echter geen geluk in de afronding, waardoor zijn inzet rakelings naast de linkerpaal verdween.

KDO kon AGB in de eerste drieënveertig minuten prima tegenstand bieden, er werd nauwelijks iets weggegeven, totdat de rust naderde. Na een korte corner van AGB werd de bal hoog ingedraaid door een Amsterdammer. Doelman Peter Onderwater verkeek zich enigszins op de bal, die werd meegesleept door de wind, en tikte de bal ternauwernood op de lat. In de rebound keek de Kwakelse verdediging toe hoe de nummer zeven van AGB op drie meter van het doel de 0-1 binnen kon schieten. Diep in blessuretijd van de eerste helft kreeg KDO de volgende klap te verwerken toen een zondagsschot van AGB vanaf 25 meter onhoudbaar in de linkerbovenhoek verdween, 0-2. De Kwakelaars vergooiden dus op een zeer ongelukkig moment een kansrijke uitgangspositie tegen AGB.

Na de rust ging KDO, met de wind in de rug, met man en macht op zoek naar een aansluitingstreffer. In het eerste kwartier van de tweede helft lukte dit niet, waardoor de Kwakelaars aanvallend gingen wisselen om zodoende de Amsterdamse verdediging te ontregelen. Rick Kruit, Bart Hoving en Bart van der Tol kwamen gedurende de tweede helft binnen de lijnen en er werd overgeschakeld naar een offensief 3-4-3 systeem. Rick Kruit zorgde voor de meeste dreiging aan de zijde van KDO. In de 68e minuut werd zijn schot vanaf de rechterkant van het veld, gedragen door de wind, met veel pijn en moeite overgetikt door de lange doelman van AGB. De gastheren deden er alles aan om gevaar te stichtten, maar diverse vrije trappen en corners leverden niet het gewenste resultaat op.

Tenenkrommend was het optreden van de jonge scheidsrechter bij een corner voor KDO. In de linkerhoek van het veld waaide het erg hard, zodat de bal nauwelijks stil kon blijven liggen. Tot driemaal toe moesten de Kwakelaars de hoekschop opnieuw nemen, wat resulteerde in hevige frustratie bij KDO met als gevolg twee, onnodige, gele kaarten. AGB kwam in de tweede helft nauwelijks bij het doel van KDO, terwijl de herstellende aanvoerder, Sven Vlasman, overuren maakte aan de zijlijn om de bal continu in het veld te brengen vanwege de wind. In de 85e minuut kon Rick Kruit schuin alleen op doel aflopen, in plaats van zelf te schieten, besloot hij echter om de bal voor te geven, waarna een AGB-verdediger zijn inzet kon wegwerken. Kortom, KDO kreeg tegen AGB enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar deed dit niet. AGB was op de beslissende momenten zeer efficiënt en was de gelukkige winnaar in De Kwakel.

Door deze tweede nederlaag op rij is KDO op de zesde plaats blijven staan. Het verschil met de bovenste ploegen wordt echter groter, terwijl de onderste ploegen dichterbij zijn gekomen. Volgende week is het inhaalweekend en spelen de Kwakelaars niet voor de competitie, maar een oefenwedstrijd om 14:00 uur in en tegen Abcoude.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Mathijs Molleman, Michael Meijer, Erik Verbruggen (65e Bart Hoving), Joris Kortenhorst, Maurice Bartels, Timo Kas (75e Bart van der Tol), Menno Lingeman (60e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na de jammerlijke 3-1 nederlaag van vorige week tegen DSOV, speelde KDO afgelopen zondag thuis tegen titelkandidaat AGB. Het grasveld van de Kwakelaars was afgelast, waardoor verplicht werd uitgeweken naar het kunstgras. Mathijs Molleman keerde terug in de basis, waardoor Joris Kortenhorst doorschoof naar het middenveld en Bart van der … Lees meer »