001 - Karwei
UWTC trots op sporttalent Lorena Wiebes

Geplaatst op: 25 januari 2016

Vrijdagavond 22 januari was het zover, de sportverkiezing van de Ronde Venen. Wielrenster Lorena Wiebes was één van de genomineerde voor de titel sporttalent. In het zwembad van Mijdrecht mocht de 16-jarige Lorena al spoedig naar voren komen en groot was de blijdschap toen bleek dat zij de titel van sporttalent komend jaar mag dragen. Een terechte winnares, want wat heeft ze een geweldig seizoen gereden in 2015. Zege na zege kon zij op haar erelijst bijschrijven. Lorena namens UWTC gefeliciteerd!

Cyclocross Rucphen

Zaterdagochtend 23 januari stonden Bas de Bruin, Tommy Oude Elferink en Dennis Moolhuijsen scherp in de startblokken bij de veldrit in Rucphen. Bas en Tommy waren heel goed weg en streden goed voorin mee. Uiteindelijk eindigde Tommy op de 9e plaats, Bas 13e en Dennis 36e bij de amateurs/sportklasse.
Lorena had de feestelijke uitreiking van de sporttitel nog in de benen zitten, zij reed naar de 11e plaats bij de junioren dames.

NK jeugd

De jeugd van UWTC heeft het goed gedaan op zaterdag 23 januari bij het NK veldrijden in Schijndel. Siem van Smoorenburg werd 9e bij categorie 2. Duuk van de Haagen en Mike Derogee zijn goed aan elkaar gewaagd en dat lieten ze ook vandaag weer zien. Bij categorie 4 werd Duuk 18e en Mike 19e. Mees van Smoorenburg had het iets lastiger in categorie 5 maar hij reed de wedstrijd netjes uit en eindigde als 39e. Weer een mooie ervaring voor de jongens.

Koppelcross Hilversum

Zondag 24 januari reden de UWTC leden Ian en Sjon vd Berg en Bart de Veer met Eendracht renner Raimon Knip de koppelcross bij GWC de Adelaar. Ieder koppel bestaat uit een 40- en 40+ renner, waarbij telkens één renner in de wedstrijd is. Iedere ronde wisselen de renners elkaar af en dan gaat het erom welk koppel na ruim een uur de meeste rondes heeft afgelegd. In totaal stonden 34 renners aan de start. Sjon en Ian werden 28e en Bart en Raimon werden 4e. De winst ging naar Micha de Vries en Martijn Motshagen. Een leuke afsluiting van het veldseizoen.

Vrijdagavond 22 januari was het zover, de sportverkiezing van de Ronde Venen. Wielrenster Lorena Wiebes was één van de genomineerde voor de titel sporttalent. In het zwembad van Mijdrecht mocht de 16-jarige Lorena al spoedig naar voren komen en groot was de blijdschap toen bleek dat zij de titel van … Lees meer »