001 - Karwei

Prima start van nacompetitie voor KDO 1

Geplaatst op: 20 mei 2012

Na alle trieste taferelen rondom het overlijden van Jochem Kok in de afgelopen twee weken, begon voor KDO 1 afgelopen zondag de nacompetitie. De Kwakelaars, die de tweede periodetitel wisten te bemachtigen, strijden in een poule van vier teams voor promotie naar de derde klasse. Tegenstanders voor KDO zijn: Sporting'70 (uit Utrecht, nummer vier vierde klasse G), SMVC Fair Play (uit Culemborg, nummer twaalf derde klasse D) en BFC (uit Bussum, nummer drie vierde klasse F), waarbij de nummer één uit de poule volgend jaar een klasse omhoog gaat of in de derde klasse blijft. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie speelde het eerste een uitwedstrijd in Utrecht tegen Sporting '70. Op het zonovergoten sportcomplex aan de Voorveldselaan kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over de op vakantie zijnde spelers Patrick Schijff en Frank Hogerwerf.

Vanaf de meet af aan probeerde KDO om de verdediging van Sporting'70 onder druk te zetten. Dit leidde direct tot een veldoverwicht, wat in de 15e minuut werd bekroond met een openingsgoal van Rick Kruit. Een schot van Joeri Stange vanaf de rand van het zestienmetergebied, kwam in de voeten van Rick terecht die de bal aannam en fraai in de hoek binnenschoot, 0-1. Tien minuten later deed Timo Kas positief van zich spreken. Timo, die zijn vakantie onderbrak voor deze belangrijke wedstrijd, wist met een perfecte voorzet vanaf de linkerkant Sven Vlasman op zijn hoofd te bereiken. Sven wist vervolgens wel raad met deze kans en kopte prima de 0-2 voor KDO binnen. Echter werd deze riante voorsprong enkele minuten later verspeeld nadat achterin bij KDO de bal zeer matig werd weggewerkt. Uit de rebound kon Sporting'70 de 1-2 maken. Tot aan de rust kreeg het eerste diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar deed dit niet. Met name vanaf de zijkanten kwam vandaag de dreiging van KDO.

Tot grote ontsteltenis van de Kwakelaars werd er bij de start van de tweede helft wederom gestuntel achterin afgestraft. In de 47e minuut leidde dit tot de gelijkmaker, 2-2. Naarmate vervolgens de tweede helft vorderde viel op dat KDO conditioneel sterker was dan de Utrechters. Voornamelijk Rick Kruit en in mindere mate ook Joeri Stange waren een ware plaaggeest voor de defensie van Sporting'70. Met diverse solo's en schoten waren beide spelers dichtbij de 2-3, echter kwam deze verlossende treffer (nog) niet op het scorebord. Trainer Raymond de Jong bracht Mathijs van Rijn en Elton Shehu binnen de lijnen om nog een extra aanvallende impuls aan de Kwakelse ploeg te geven. Uiteindelijk viel alles in de 88e minuut op zijn plaats. Joeri Stange werd hard onderuit gehaald in het zestienmetergebied, de scheidsrechter floot helaas niet, maar zijn onpartijdige assistent (lees: grensrechter) had de situatie wel juist ingeschat, waardoor KDO toch een strafschop kreeg. Na diverse Utrechtse provocaties toonde Rick Kruit zich een koele killer en bezorgde KDO vanaf elf meter een 2-3 voorsprong. Vlak daarna kon Kruit zelfs nog de 2-4 maken, maar de doelman van Sporting '70 wist erger te voorkomen.

Na afloop van de wedstrijd won KDO ook de penaltyserie van Sporting '70. Alle vijf de KDO-ers wisten hun strafschop te benutten, terwijl de Utrechters eenmaal misten. Al met al dus een zeer goede voetbalmiddag voor de Kwakelaars, welke het op Tweede Pinksterdag, een goed vervolg kan gaan geven. Op deze maandag speelt KDO om 14:00 uur namelijk de thuiswedstrijd tegen SMVC Fair Play. De ploeg uit Culemborg wist in hun eerste wedstrijd in eigen huis BFC met 5-1 te verpulveren.
Kortom, in deze cruciale wedstrijd kan KDO een volgende stap gaan zetten richting promotie naar de derde klasse.

Na alle trieste taferelen rondom het overlijden van Jochem Kok in de afgelopen twee weken, begon voor KDO 1 afgelopen zondag de nacompetitie. De Kwakelaars, die de tweede periodetitel wisten te bemachtigen, strijden in een poule van vier teams voor promotie naar de derde klasse. Tegenstanders voor KDO zijn: Sporting'70 … Lees meer »