KDO 1 promoveert naar derde klasse

Geplaatst op: 4 juni 2012

Voor het eerste elftal van KDO stond afgelopen zondag de allerlaatste nacompetitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Met zes punten uit twee wedstrijden hadden de Kwakelaars op voorhand drie punten meer dan de overgebleven concurrenten BFC en SMVC Fair Play. Daarnaast was het doelsaldo van KDO +5 (BFC +2 en SMVC Fair Play +0) ook in het voordeel van de ploeg van trainer Raymond de Jong. Kortom, bij een gelijkspel was KDO tegen BFC sowieso verzekerd van een plek in de derde klasse volgend seizoen. Bij een nederlaag was het onder andere afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule tussen SMVC Fair Play en Sporting'70.

Voor Bart-Jan van der Jagt en Ronnie Oltshoorn was het hun laatste wedstrijd in het eerste van KDO. Beide basisspelers gaan volgend seizoen in een vriendenteam bij RKDES voetballen. Van de ervaren Maykel Sitvast werd voorafgaand bij de lunch in de kantine van KDO afscheid genomen als selectiespeler. De 38-jarige Maykel heeft jarenlang een voortrekkersrol gehad als speler in het veld en daarnaast als grote organisator rondom de selectie.

Op het neutrale terrein van Argon in Mijdrecht vond de ontmoeting tussen KDO en BFC plaats.
In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwam BFC fel uit de startblokken en liet hiermee direct zien zich niet zo maar gewonnen te geven. KDO kon na tien minuten spelen grip krijgen op het spel van de ploeg uit Bussum. Naarmate de eerste helft vorderde, namen de Kwakelaars het initiatief in handen en kon het met name van Joeri Stange gevaarlijk worden. Twee prima schoten in tien minuten tijd van net buiten het zestienmetergebied konden ternauwernood gekeerd worden door de BFC-doelman. Vlak voor rust ontsnapte KDO echter aan een tegendoelpunt toen een inzet van de rechterkant op de lat bij doelman Peter Onderwater belandde. Het slotakkoord van de eerste helft was daarentegen voor KDO. Na een uitstekende aanval via Jelle de Jong en Rick Kruit, kwam de bal uiteindelijk aan de rechterkant van het zestienmetergebied voor de voeten van Joeri Stange. Stange kwam oog in oog met de Bussumse keeper te staan en rondde deze kans koelbloedig af, 1-0 voor KDO. Een heerlijke opsteker voor de Kwakelaars met het ingaan van de rust!

Direct na rust werd het meteen duidelijk dat KDO de wedstrijd snel wilde beslissen. De duels werden fel aangegaan en diverse malen werd er goed gecombineerd. In de 47e minuut werd het eerste hiervoor op prima wijze beloond door goaltjesdief Rick Kruit. Na een sublieme steekbal van Jelle de Jong kon Kruit alleen op het Bussumse doel aflopen. Rick kende geen twijfel en schoot de bal onberispelijk binnen, 2-0. Na de 2-0 werd even later een doelpunt van invaller Mathijs van Rijn wegens buitenspel afgekeurd. Daarna was Mathijs van Rijn opnieuw dichtbij de 3-0, maar zijn schot aan de rechterkant van het helft ging rakelings naast.

Waar KDO net niet het geluk had om BFC definitief af te slachten, bracht de Bussumse trainer twee aanvallende spelers binnen de lijnen om een waar alles-of-niets offensief te forceren. In de 65e minuut had dit direct resultaat, want na matig wegwerken achterin bij KDO, wist BFC de aansluitingstreffer te maken, 2-1. Wat er vervolgens allemaal gebeurde is nog steeds moeilijk te bevatten. KDO was de grip op de wedstrijd volledig kwijt en BFC kreeg steeds meer besef dat er nog iets te halen was deze middag. In de 75e minuut werd het dan ook 2-2, waardoor de Kwakelaars echt op hun tellen moesten gaan passen. Aanvallend kwam KDO er nog maar moeizaam uit, terwijl vele combinaties van BFC succesvol waren. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg uit Bussum zelfs op een 3-2 voorsprong, waardoor BFC nog aan één doelpunt genoeg had om boven KDO te eindigen.
Gelukkig kwam het zover niet, want tot grote opluchting van de Kwakelaars bleef het bij 3-2 en was de 5-2 eindstand tussen SMVC Fair Play en Sporting'70 net genoeg om als eerste in de poule te eindigen. Met een doelsaldo van +4, wist KDO zowel BFC en SMVC Fair Play op één doelpunt voor te blijven.

Door de eerste plaats in de poule hebben de Kwakelaars een plaats opgeëist in de derde klasse voor volgend seizoen. Na de degradatie van vorig jaar uit de derde klasse, mag dit een prestatie van formaat te noemen zijn! Na afloop ontvingen de spelers tekenend voor de afgelopen maand een shirt met daarop de tekst: Jochem, deze is ook voor jou!

Voor het eerste elftal van KDO stond afgelopen zondag de allerlaatste nacompetitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Met zes punten uit twee wedstrijden hadden de Kwakelaars op voorhand drie punten meer dan de overgebleven concurrenten BFC en SMVC Fair Play. Daarnaast was het doelsaldo van KDO +5 (BFC +2 … Lees meer »