Atlantis 1 wint derde wedstrijd op rij

Geplaatst op: 15 oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober stond Atlantis 1, door Rabobank gesponsord, tegen VZOD 1 op het programma. VZOD stond met slechts twee verliespunten een aantal plekken boven Atlantis en om bij de top aan te kunnen haken moest het eerste team de winst pakken tegen VZOD. Na twee winstpartijen tegen THOR 1 en Kesteren 1 moest korfbalvereniging Atlantis volgens coach Frits de schroom van zich afgooien en vol voor de winst gaan. "Aanhaken is niet genoeg" en met die woorden ging het vlaggenschip van de Mijdrechtse vereniging het veld in.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Atlantis. Het tweede doelpunt, ditmaal voor VZOD, volgde snel; 1-1. Daarna wist de thuisploeg langzaam maar zeker een sterke voorsprong op te bouwen. Na 4-1 maakte VZOD een tegendoelpunt, maar daarna was het Atlantis dat zijn kansen goed afmaakte en zo'n 10 minuten voor rust een 7-2 voorsprong op het scorebord zag staan. Beide ploegen wisten een aantal kansen te verzilveren in laatste fase van de eerste helft. De opgebouwde voorsprong werd echter tot aan de rust behouden; 9-4.

In de beginfase van de tweede helft leek het nog even spannend te worden. VZOD kwam met frisse moed de kleedkamer uit en maakte de 9-5 en 9-6. Deze terugknokactie was van korte duur; na 15 minuten in de tweede helft schoten Jeroen Korver en Jelmer Steen de voorsprong naar zes doelpunten; 12-6. De sfeer werd grimmiger en VZOD kon nog eenmaal dichterbij komen, maar bij een stand van 12-8 was het wederom Atlantis dat de korf vaker wist te vinden. Jimmy de Koning werd in de eindfase ingezet in plaats van Mark Goverse en met een prachtscore van 16-9 klonk het eindsignaal.

Met deze derde winstpartij op rij kan het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 terug kijken op een goede laatste fase van het veldseizoen en kan het zich met vertrouwen storten op het kampioenschap in de vierde klasse in de zaal.

Op zaterdag 13 oktober stond Atlantis 1, door Rabobank gesponsord, tegen VZOD 1 op het programma. VZOD stond met slechts twee verliespunten een aantal plekken boven Atlantis en om bij de top aan te kunnen haken moest het eerste team de winst pakken tegen VZOD. Na twee winstpartijen tegen THOR … Lees meer »