Knappe overwinning Argon Basketballers na verlenging

Geplaatst op: 17 februari 2014

De jongens van het J18 basketballteam van Argon spelen – met hun nieuwe door H. de Vos Elektrotechniek en Putman Vefima BV gesponsorde tenues - na de winterstop in de 1e klasse van het Rayon West, het hoogste regionale niveau van Nederland. Na twee verloren thuiswedstrijden mochten de jonge spelers afgelopen zaterdag aantreden tegen het Schiedamse Juventus. Net als in de eerste vier wedstrijden van deze seizoenshelft moesten de Argon jongens ook afgelopen zaterdag aan het begin van de wedstrijd weer wennen aan het speelniveau, de snelheid en de tegenstand waardoor er na zeven minuten al een 12-2 achterstand op het scorebord stond. Gelukkig voor de jongens uit Mijdrecht werd daarna de weg naar de basket wel gevonden en mede door twee knappe drie-punters van Nino van der Heiden en Dennis Tolboom was de achterstand iets ingelopen aan het einde van het eerste kwart: 18-12. Het tweede kwart van de wedstrijd ging gelijk op. En ondanks rommelig spel aan de zijde van Argon bleef de 6 punten achterstand gelijk en ging Argon met 30-24 de rust in.

Het derde kwart moest voor de ommekeer zorgen voor de Argonauten maar de Schiedamse jongens gebruikte hun lengte overwicht en hun schotkracht aan het begin van het derde kwart dusdanig effectief dat Argon redelijk weg gespeeld werd en er na zes minuten in het derde kwart een bijna niet meer te overbruggen 14 punten achterstand (28-42) op het bord stond. Argon liet echter zien niet voor niets in deze klasse thuis te horen en toonde veerkracht. Onder aanvoering van het duo spelverdelers, Nino van der Heiden en Quinten Limburg werden er drie veldscores en vier strafworpen gescoord. En in de verdediging stond het hele team strak en geconcentreerd te verdedigen waardoor er geen enkele Juventus score meer werd toegelaten. Vooral de twee centers, Jordi de Vos en Tom de vries, en de licht geblesseerde Felice Mascini speelden zeer overtuigend in deze fase en lieten geen enkele score toe maar domineerde ook de rebounds. Stand na het derde kwart derhalve 42-38 waardoor de wedstrijd weer geheel open lag.

Het vierde kwart kende een zenuwslopend verloop, waarin de jongens van Argon het mentale voordeel hadden dat zij een ruime achterstand bijna weg gewerkt hadden. Er werd strak verdedigd aan beide zijden en de enkele scores die aan beide zijden gemaakt werden gingen gelijk op. In de zevende minuut van het vierde kwart kwam Argon voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte: 48-48.
Beide teams speelde hierna zo scherp in de verdediging dat er niet meer gescoord werd en de reguliere speeltijd een gelijkstaand opleverde. De daarop volgende verlenging van vijf minuten werd door Argon goed gecontroleerd uitgespeeld. Mede door een zeer gelukkige drie-punter onder tijdsdruk van Quinten Limburg in de eerste minuut van de verlenging werd de gelijkstand via een 50-53 voorsprong na drie minuten omgezet in een 50-55 eindstand.
Al met al een terechte overwinning voor de jonge jongens van Argon die in deze wedstrijd niet alleen hun basketball kwaliteiten konden demonstreren maar ook hun mentale veerkracht. En wederom door goed teamspel de tweede overwinning op dit 1e klasse Rayon niveau behaalden.
Nino van der Heiden werd met 21 punten topscorer aan de zijde van Argon.

Aanstaande vrijdag spelen de Argon J18 jongens hun derde thuiswedstrijd om 20:00 uur in de Eendracht in Mijdrecht tegen Red Stars uit Soest. Ook deze wedstrijd belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden waarin de jongens van Argon graag willen laten zien ook thuis te kunnen winnen.

De jongens van het J18 basketballteam van Argon spelen – met hun nieuwe door H. de Vos Elektrotechniek en Putman Vefima BV gesponsorde tenues - na de winterstop in de 1e klasse van het Rayon West, het hoogste regionale niveau van Nederland. Na twee verloren thuiswedstrijden mochten de jonge spelers … Lees meer »