Atlantis A1 met trainers/coaches Arie Zaal en Marijke Pauw

Atlantis A1 winnaar van beladen duel

Geplaatst op: 10 februari 2014

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis A1een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het Haagse HKV/Ons Eibernest A1 was de tegenstander. In het eerder onderlinge duel verloren de Mijdrechtenaren met 17-12 en hield een bittere nasmaak over aan die ontmoeting die werd ontsierd door hard, fysiek en gemeen spel van Haagse zijde waar Atlantis A1 op dat moment nog geen antwoord op had. Maar de ploeg is gaandeweg de competitie gegroeid en het wist de Hagenezen af te bluffen met prima korfbalspel. De voorsprong in de rust (10-8) werd gecontroleerd uitgespeeld en uiteindelijk ging de verdiende zege naar de thuisploeg 17-16. Hoewel er nog twee wedstrijden zijn te spelen is Atlantis A1 door dit resultaat verzekerd van een langer verblijf in de landelijke eerste klasse A-Jeugd.

Met één verandering in de basis, B1-speelster Amy Loman verving Britt Vermolen, begon Atlantis aan deze lastige klus. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en schoot zichzelf naar 2-0. Gedurende de eerste helft bleef Atlantis de bovenliggende partij en het wist zelfs uit te lopen naar 9-5, maar de Hagenezen knokten zich terug tot 9-8 waarbij Atlantis vlak voor rust de 10-8 scoorde. Complimenten voor de jonge ploeg die deze gerenommeerde tegenstander voorlopig een hak zette. Maar zou de ploeg in staat zijn om ook in de tweede helft het niveau van de eerste helft te evenaren of zelfs te verbeteren? De jongelingen gingen vol passie en strijd de duels aan met hun tegenstanders en bleven bij vele duels overeind. Ze bleven geduldig loeren naar de kansen en werden daarin beloond. De zieke en moegestreden Lars Kuyenburg werd vervangen door Jesper Zaal en ook Joëlle Bakker maakte haar opwachting in de A1. De overwinning kwam niet meer in gevaar en het team explodeerde van blijdschap na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende leidsman Houtman.

De scores van deze wedstrijd: Lars Kuylenburg (6x), Heleen Haspels (3x), Jonathan van der Horst (3x), Rosalie Schouten (2x), Matthijs Blokland (2x) en Jelle van Wermeskerken (1x).

De eerstvolgende wedstrijd is op 1 maart. Atlantis krijgt dan bezoek van Tempo A1 en die ploeg is bij minimaal een gelijkspel kampioen. Aanvang van de wedstrijd is 15.05 uur in sporthal de Phoenix.

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis A1een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het Haagse HKV/Ons Eibernest A1 was de tegenstander. In het eerder onderlinge duel verloren de Mijdrechtenaren met 17-12 en hield een bittere nasmaak over aan die ontmoeting die werd ontsierd door hard, fysiek en gemeen spel van … Lees meer »