Korfballers De Vinken winnen opnieuw

Geplaatst op: 10 februari 2014

Na een gemakkelijke overwinning vorige week stond voor De Vinken 1 afgelopen zaterdag 8 februari een zware fysieke wedstrijd op het programma. De tegenstander Madjoe 1 heeft eerder dit seizoen al twee keer verloren van het vlaggenschip van De Vinken maar beide overwinningen gingen niet zonder slag of stoot. De Vinken 1 stond voorafgaand aan de wedstrijd op een comfortabele tweede plaats met uitzicht op een promotiewedstrijd naar de tweede klasse en Madjoe staat stabiel in de middenmoot met uitzicht naar de top van het klassement.

De Vinken 1, gesponsord door ABN AMRO, begon in de gebruikelijke opstelling met in de aanval aanvoerder Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Annick Stokhof en Melanie Kroon. De verdediging, die het eerste doelpunt van de wedstrijd tegen kreeg bestond uit Gerwin Hazeleger, Peter Koeleman, Emese Kroon en Eva Hemelaar. Gelukkig kwam er snel een tegenantwoord in de vorm van een omdraaibal van Rudy Oussoren, een goed benutte strafworp van Gerwin Hazeleger en een afstandsschot van Peter Koeleman. In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Madjoe zich niet zomaar gewonnen zou geven en dat het een fysieke strijd zou worden. Maar goed verdedigend spel gecombineerd met leuke aanvallen resulteerde in een ruime voorsprong van 2-8 in het voordeel van De Vinken. Een korte kans van Rudy Oussoren gevolgd door een afstandsschot van Peter Koeleman en Eva Hemelaar gingen vooraf aan opnieuw twee zuivere afstandsschoten van Oussoren.

In het laatste kwartier van de eerste helft liet ook Madjoe van zich horen en scoorde vooral van afstand. De Vinken bleef echter mee scoren tot het einde van de eerste helft en ook Emese Kroon mocht een score achter haar naam schrijven. Gerwin Hazeleger benutte weer een strafworp en een korte kans en Rudy Oussoren bewees opnieuw dat hij van afstand dodelijk is. Met een ruststand van 7-12 zochten beide ploegen de kleedkamer op. In de rust gaf trainer/ coach Johan Kroon aan dat De Vinken zijn eigen spel moest blijven spelen, zowel aanvallend als verdedigend. Daarnaast werd gewaarschuwd niet mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander en dat door de scheidsrechter te laten oplossen. Ron van Vliet, vaste en gewaardeerde verzorger van het team, zorgde ervoor dat iedereen weer fit en fris aan de tweede helft kon beginnen.

De tweede helft begon goed met in de eerste aanval direct een doelpunt van Gerwin Hazeleger, die van korte afstand achter de paal de korf wist te vinden. Maar ook Madjoe had zich opnieuw opgeladen in de rust en kwam met een tegenoffensief met drie scores op rij. Een korte onderbreking door een doorloopbal van Eva Hemelaar en opnieuw twee scores van afstand door Madjoe zorgden voor een spannende tussenstand op het scorebord 12-14. Ondertussen had Peter Koeleman het veld verlaten. Hij werd vervangen door Rutger Woud. Halverwege de tweede helft herpakte De Vinken zich door opnieuw een strafworp te benutten (Gerwin Hazeleger), gevolgd door een afstandsschot van Eva Hemelaar. In het andere vak werd ook Annick Stokhof voor haar harde werken beloond met een score van afstand. Ook Kelvin Hoogeboom, die in de eerste helft nog moeilijk de korf kon vinden, scoorde van afstand.

Het laatste kwartier van de wedstrijd zette Madjoe nog een keertje gas bij om toch de overwinning binnen te slepen, wat resulteerde in een blessure bij Emese Kroon. Zij moest het veld verlaten en werd vervangen door Manon Dankelman. Madjoe wist in het laatste kwartier vijfmaal te scoren van afstand en alleen Gerwin Hazeleger kon nog iets terug doen door middel van een doorloopbal. Bij het laatste fluitsignaal stond het scorebord op 17-19 in het voordeel van De Vinken. Hierdoor staat De Vinken 1 vast op de tweede plaats en is hierdoor zeker van een promotiewedstrijd. Komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma, maar op 1 maart speelt het vlaggenschip zijn laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Fortissimo 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 16:50 in sporthal De Boei in Vinkeveen.

Na een gemakkelijke overwinning vorige week stond voor De Vinken 1 afgelopen zaterdag 8 februari een zware fysieke wedstrijd op het programma. De tegenstander Madjoe 1 heeft eerder dit seizoen al twee keer verloren van het vlaggenschip van De Vinken maar beide overwinningen gingen niet zonder slag of stoot. De … Lees meer »